0 Läs mer >>
Idag ha ja varit ute typ hela dagen.. eller först i morse for vi på nå loppis i rökå som va ute.. dom hade jätte lite grejer tyckte jag, eller inte så lite, men de va då inget som jag ville ha i alla fall. de blev en hamburgare med festis, sen 4 jordgubbsplantor á 5:-/st  fast Kim bjöd på allt så de blev inte dyrt alls för mig.. :)

När vi komme hem så for vi lindenäs.. Kim sprang och jag cyklade pga. min "astma" när vi hade farit runt hela så hade jag så skavsår av sadeln och mina nya shorts (ingen bra kombination med shortsen och cyklen) så jag trodde vi skull fara hem, men icket.. Kim han skulle springa ett varv till, själv cyklade jag hem... 1 varv fick va nog..

Vi hann efter de bara va hemma en stund så skull vi fara och äta morsdagsmiddag och tårta hos Kims mamma.. de va fisk å jätte jätte gott.. :) tårtan va köpt jordgubbstårta, inte helt fel..

Slutet av dagen spenderade jag på graven med att plantera ner två blommor, alla buketter va ju slut.. Typiskt!
Sen nu for Kim å skull ha nå möte på gymmet och sen byta av och börja sin jour.. Å nu sitter jag inne och ser på "systrar i jeans"? som går på tv.. ganska skönt att komma in, de håll på å blåsa så kallt ute nu när soln ha gått i moln och blåsten stormar på.. ajja. så kan de va.. Imorgon bär de av upp kl. 05.00 igen. phu.. ska fixa frukost till våra kära fiske killar som bor hos oss nu..

Jag känner ändå att jag ångrar lite att vi inte for till Umeå, de kändes dyrt med de är ju bara en gång per år egentligen.. Men de är ju alltid lättare att va efterklok...
 
Detta är blommorna på våran balkong.. hoppas dom tål mycket för då behöver jag inte vattna dom så ofta.. :)

Ha de bra!
/anneli

en "ute-dag"

0 Läs mer >>
Ja men åter igen har anneli varit upp på sjukan, de börjar bli en dålig vana tycker jag..
Men de är ju bra om dom nu äntligen kanske kan lista ut varifrån min så kallade "ansträngnings astma" kommer ifrån..
Allt kanske hänger samman, precis som jag började ana när Kim från första början tog mig upp på sjukan och dom prata om något i halsen.. kanske kanske om jag har tur.. de som däremot är mindre roligt är ju att jag eventuellt kanske måste äta medicin livet ut.. men de är inte bestämt än, jag ska nog börja med lite och se om de hjälper sen kanske jag får sluta eller fortsätta.. Men efter sommaren eller när de blir då ska jag kanske göra en skiktröntken prata läkaren om idag.. jaja.. vi få se, huvudsaken är om jag skulle få ett svar på vart min svåra andning kommer ifrån..

Häromdagen va min älskade Kim duktig och lagade på markis som hade fastna fast i ett läge (där nere typ)'
Ja ni kan se jälva här på bilden.. fullt utrustad om han skull fall ne från fönstre.. :) fast synd att de va han som jobba så de kunde kanske bli tufft att få ett larm och rädda sig själv.. :) haha

                

Jag ha även tagi lite bilder på lägenheten... ha haft lite förlite att göra dom här dagarna då regnet har öst ner, å man ha blåst bort så fort man gått ut.. å till råga på allt.. jag har fortfarande inte köpt nån pressent till min pappa.. ihh!

Hallen  till vänster                                               Hallen till höger

 

Köket med massa papper på köksbordet..                     Lill tvättstugan
 

Nä nu äre läggdax för anneli.. ha ju ändå vare upp sen 5 imorse.. :)
Resten av rummena få ni se nån annan gång..

natti natti
/anneli

Läkare hit, sköterska...

0 Läs mer >>
Jädrar va de blåser och blåste i natt.. jag har sovit så oroligt att de finns inte, jag tror jag har vaknat säkert en gång i timman hela natten.. huvva.. inget att rekomendera..
Vi ha något vid fönstret som viner å låter jätte högt.. Som mamma sa "de är bara nordanvind som sjunger"

På tal om ingenting, på söndag fyller min pappa år.. vad ska jag ge honom? vad ska jag hitta i Malå?
Han vill ha en utdragbar stege.. vad kostar inte en sån? Finns de  ens sånna här, måste nog kolla på järnaffärn idag..
Eller så vill han ha nån sak för att slipa motorsågskedjan, men inte en vanlig fil.. hm.. va omständigt..

Igår kväll när jag skulle gå och llägga mig så insåg jag att jag kommer att få fyrkantiga ögon.. Hela veckan har mitt liv sett ut följande.. : Stiga upp tidigt, jobba, komma hem å sova ca. 2 timmar, laga mat/äta mat och sen sutti framför tv´n resten av kvällen å sen lagt sig för att sova vid 21.30 - 22.00... De måste bli ändrig.. Idag ska jag ta tag i det å fara ut å röra på mig lite.. :)

Ha de bra!

/Anneli

Bus-väder!

0 Läs mer >>

Självklart är de bästa med slutet på månaden att man få lön.. :) De är ju aldrig helt fel, men sen att typ hälften går till räkningar jämt är ju mindre bra.. okej, kanske inte hälften men mycke, aldeles för mycke.. åsse den där himla skatten!

Säg inte att ja håll på att bli sjuk nu också, igår hade jag massor me ont i huvudet och idag har jag massor med ont i halsen.. inte bra alls. Sen blir man ju inte gladare av att titta ut genom fönstret och se hur dom stora mörkgråa molnen snabbt blåser runt runt som i en cirkel, å regnet öser ner.. väntar bara att de ska börja åska.  Jag skul vilja ha en slappar vecka som kim i veckan.. han va ledig måndag tisdag sen jobba han kväll ikväll me jour åsse sen i morgon men sen är han ledig resten av veckan igen.. åh! själv ska man fortfarande stiga upp 5 på morgonen, gå till jobbet och göra frukost till 20 pers.. + 12 sallader till dagens lunch.. fast nu när Eva jobbar så bruka hon förbereda endel på kvällen innan, åsse om jag inte hinner så får Rebecca ta över.. :)

Jag å Kim ha börja se en film som är 6 timmar lång, den tar typ aldrig slut men den är så spännande att den är farlig att se på kvällarna när jag egentligen behöver sova istället för att va vaken.. Jag minns inte va den heter men de är typ en otecknad version av Snövit, askungen, rapunsel, rödluvan å massor me sagor som är ihop satta till en enda.. De låter kanske konstigt men den är hur bra som hellst..

njaa.. ja ha fundera på å starta igång mitt redigeringsprogram för foton, alla prata ju om sånt hela tiden nu... men jag kände att jag hade ju nästan inget tålamod sist, jag fattade ju inte hur man gjorde.. Men men de är väll bara att nöta.. :)

Lite härliga vinterbilder från fjälls i våras.. Anneli i snöstormen, sen slappna vi av på puben på kvälln..

  

Ha de bra!

/anneli

Bra eller dåligt?

0 Läs mer >>
Jahapp.. ihelgen ha de inte hänt allt för mycket, ha vari hemma i Malå å hemma hela helgen.. synd bara att de ha vari så konstigt väder, både hagel (som lingon stora) regn, sol och åska..  jag menar vad gör man?
Jag total städade faktiskt lägenheten i lördags kom jag på nu.. :)
Andreas å barnen komme å hälsa på på kvälln..

Jag kom på en sak idag... :D de är bara 36 dagar kvar till vi far till turkiet.. :) weeiii.. jag längtar jätte mycke..

Idag har jag en sån där typisk lugn dag på jobbet igen.. har typ inget alls att göra.. åh.. jag är så less, min fantasi har totalt tagit slut nu..


Ha de bra!
/anneli

En lugn helg..

0 Läs mer >>
Åhh.. nu har jag en sån där typisk kväll när jag saknar min mamma igen...
Jag gör det varje dag, men det är alltid mer eller mindre.. Idag är de mer..
Till råga på allt så är inte Kim hemma å kramar om mig, nää han är ute och åker med ambulansen igen, han har ju jobbar helg i helgen... suck.. :(
                                                                   
                                                             min mamma med svart väst.. världens bästa mamma.
                                              Nu har de gått nästan 6 år, å ändå saknar jag dig lika mycke som då..


                                                                    
                                                                           Du kommer alltid att finnas hos mig.

Vidare så saknar jag även att spela fotboll, jag vill röra på mig ha roligt å springa efter den runda bollen..
Men i år verkar astman bara bli värre å värre.. :( Kim ha fixat en läkartid till mig, men jag vet inte om jag vill fara till den läkaren, å ja ha ju dess utom varit dit flera gånger, men dom kommer ju inte fram till nå.. "du har inte astma, du tar inte ordentliga andetag, jag ger dig den här medicinen och sen få du komma tillbaks om de inte fungerar"

Sen skulle jag vilja ha ett hus och en hund.. Huset så man slipper solariet bredvid å stogatan nedanför fönstret..
hunden skulle jag vilja ha mest bara för att ha någon att prata me om dagarna då inte Kim ä hemma.. de skull va kul me en liten gå kompis.

Nu sitter jag å ser talang 2009, hoppas någon bra vinner.. Nästa helg blir de kanske brännbollsyran i Umeå, vi får se.. Eller de lät nästan som att de va säkert att vi skull ner dit, men jag vet inte.
I veckan va vi förresten ut på årets första fisketur.. Luppen vann me en gädda


Nää.. vi få höras en annan dag, hoppas ni har en bra helg i allafall..
/anneli

Saknad..

0 Läs mer >>
Jo men visst ha jag varit duktig dom senaste dagarna.. :)

Förra veckan träna jag å Hanna ganska hurtigt.. eller typ några dagar i alla fall.. :) Sen for ja till stugan på fredagen och där höll vi på me ven, vilket gjorde att jag va lämmen i armarna dagen efter.. :)


 

När vi kom dit höll även pappa på att wooka så vi skull få äta, de satt inte helt fel me pappas wook.                                                   
                                                    

Igår va ja duktig igen, hann först va ut å gå en lite längre promenad upp runt rönnbärs å granstigen, eljusspåret å hem igen.. :) sen for ja å följde me å träna på gymmet i 1,5 timmar.. :)
Idag for vi ut å gick runt lindenäs, inte dåligt anneli...
Men då fick vi främmen å tog fram nå go´fika... då vare ju typ kört för mig, ja bara gatt ju smaka lite..

Nä, nu äre snart dax å krypa till sängs för jag som börja kl. 06.00 på mårnarna.. åh..!

Ha de bra!

Duktig Anneli!

0 Läs mer >>
Sol i hjärta sol i sinne.... eller hur va de nu? :)

Det värsta av allt med denna lägenhet är solen.. phu.. De finns typ ingen ventilation eller nå, all sol som komm in, den försvinner ju inte ut från lägenheten. All värme stannar kvar, trots avstängda element och vädringsfönstrena öppna.. åh..

Men men, man ska inte klaga på solen i alla fall, de är ju inte helt fel att sommaren äntligen håll på att va här.. :)

I lördags va vi ju i stugan å hjälpt pappa me ven, å nu ha de mesta kapats nu äre bara klyvningen kvar.. :)
Vi satte även ihop Marina å Michelles studds matta innan vi fortsatte hem mot Malå igen..

Ikväll väntar spelkväll i Lainejaur, ska snart fara dit men min lill Kim ligger ju å vilar så sött här bredvid mig i soffan.

ha de bra!

Sol ute, sol inne..

0 Läs mer >>
Weii.. :) Jag längtar som bara den, är jätte sugen på att fara till stugan, de va ju typ hur länge som hellst sen jag va där känns de som.. Vi skulle hjälpa pappa med ven i morron, å ikväll skulle pappa göra wook till oss.. Mmmm. :D

Jag å Hanna va på "pump" igår, och gissa om jag är lämmen.. typ i rumpan, bena åsse när man sträcker armarna ovanför huvudet.. :) de är ganska skönt ändå fast de gör nästan ont  i vissa lägen..

Sitter i alla fall på jobbet, mina hela två frukostgäster sitter och äter frukost just nu, eller de är bara en som gör de..
Själv sitter jag här å lyssnar på musik från mitt USB som jag komme ihåg att ta med mig idag.. :)
Jag har typ skittråkigt just nu ändå..

Nä dax att börja arbejt.. ha ju bara gjort de sen 05.50 idag.. huu.. men men de går ganska bra ändå, för de mesta i alla fall.. :)

ha de bra!

Stugan ikväll!

0 Läs mer >>
Jag har typ aldrig varit med om att tiden flyger iväg som den gjort nu..
Helt plötsligt är det en hel månad sedan jag skrev här senast.. hm..

De ha ju typ nästan hänt massa saker..  nästan..

På tal om inget så for jag å Kim på bingo med hans mamma i måndags.. 800kr rikare gick vi därifrån med.. :)
Dagen efter gick jag direkt på banken och satte in de på vårt gemensamma konto.. som just nu är vårt resekonto.. :D
De ä ju iinte så jätte länge kvar tills vi ska fara nu.. :) Hela resan är då i alla fall betald igår..

Idag fick jag kläder.. :) weeii, synd bara att många av dom va nästan lite stora.. :(

Visst är de konstigt, bara för att Kim far bort en enda kväll så känns de mer tomt än nånsin... Han är ju på "kurs"   i tärna... eller mer som en firmafest som jag skulle kalla de.. (bastu, god mat, massa dricka) med på kvällen.. hm, vilken kurs va?
Fast de ä ju bra att dom kan göra nå roligt ibland också.. :)

Nä nu ringde bror min å jag ska fara dit å va barnvakt en stund..

Ha de bra!

Snacka om!