1 Läs mer >>
Hjälp! Vart tar dagarna vägen? Helt plötsligt är klockan 22.00 och denna dagen är slut..?!

Har idag börjat sortera i Wilmas garderob... redan.. :) Har plockat bort de minsta kläderna som hon aldrig kunnat ha, sen har jag även sorterat ut de kläder som jag aldrig kommer använda just nu.. Och tyvärr ligger typ häften kvar på golvet.. hm. De får jag ta imorgon.. :) Sen va vi på BVC idag, hon hade ökat lite i vikt.. skönt, då slipper vi oroa oss över det.. :) När vi lix var ute på byn så passade vi först på att hälsa på på sjukstugan hos Kims jobbarkompisar, sen for vi om en snabbis på hotellet för besök hos mina jobbarkompisar..

Sen var det middagsdags och sen hockeykväll..

Kim har satt in xenonlampor i bilen idag, plus att han borrat hål för vår värmetransportör ut till tvättstugan.. :) Han är riktigt duktig min kim.. Igår tvättade han även två tvättar och idag tog han hand om det.. Eller sina kläder i alla fall.. Handdukarna, Wilmas och mina kläder skippade han.. Det får jag ta mig an i morgon istället.. :) 

Sov gott! 

Dagarna bara flyger.....

4 Läs mer >>
Nu är vi äntligen hemma.. Jag, Kim och lilla Wilma.

Så skönt, det var länge sedan min säng var så skön som igår kvällst.. Åh! Helt underbart mjuk och jag har sovit som en stock, förutom de två gånger lillan har vaknat för att få mat.. :)

Idag har jag dolat på med lite av varje.. Har bland annat suttit och klippt lappar på alla kläder som Wilma fått i present.. :) Plus att jag märkt alla hennes kläder med hennes namn. :)

Hon är super snäll och gråter sällan annat än om hon är hungrig.. :)

Här är hon, vår finaste älskade Wilma. 25/3 2011 (fast bilden är tagen idag)


Har mått lite som en prinsessa idag, eller jag vet inte riktigt, men det är så skönt att vara hemma så det är inte sant.. Man slipper vara fast i de där rummet när hon sover, man kan istället pyssla på med nästan vad man vill.. :) Och jag har totalt tappat tidsbegreppet.. :) Hon ska ju äta typ var 3-4 timme, plus att jag själv ska ta en alvedon och ibumetin var 6:e timme (mot värken där dom sydde) Jag kollar på klockan och tänker "nu ska jag komma ihåg vad klockan är" men en och en halv timma senare funderar jag igen "hm, när åt hon senast, och när tog jag min senaste alvedon" Det är inte lätt när det är svårt..
Wilma har i allafall fått sin premiärtur i vagnen idag, Kim for ut på en promenad i det fna vädret.. :)


Nu ska vi mysa i soffan..

Kraam

Äntligen hemma.

2 Läs mer >>

Tufft och jobbigt, men samtidigt helt underbart.. :)
BB personalen i Lycksele ska ha allt beröm dom bara kan få, för dom har varit helt underbara hela jänget.. :)

I alla fall, vänta er ett lååångt inlägg (1 vecka på BB ska tas igen)Dag 1 (onsdag den 23/3)

Kl.08.17 på morgonen skrevs jag in på BB, gjorde ett CTG som såg bra ut.. Eftersom att dom redan hade två förlossningar som var på gång in så bestämde dom sig för att inte göra något på förmiddagen i alla fall, dom bad oss åka ut på stan eller sitta i väntrummet tills efter lunch..

Vid 14.00  var vi tillbaka och 15.00 fick jag cytotec (ett piller som gör att förvärkarna ska komma igång) Efter ett tag, närmare bestämt 16.14 fick vi vårat rum.. Vi packade upp lite grejer och jag märkte ingen skillnad, vi åkte up på kvällen för att äta middag och jag kände så smått av en svag mensvärk (men inget som besvärade mig)

vid 21.45 fick jag tätare mellan värkarna, och hade stundtals riktigt ont. Enligt CTG´n var det 6-10 minuter mellan värkarna, jag fick då en rispåse av barnmorskorna (som var jätte skönt att lägga på magen) Jag hade inte öppnat mig något så dom avvaktade. 22.30 fick jag lite morfin och bricanyl för att klara natten.. :)

(väntar i mysrummet)


Dag 2 (torsdag den 24/3)

Vi blev beordrade att stiga upp 05.30 för att göra ett CTG. sagt och gjort, ett CTG gjordes, inget nytt sågs till, så jag fick återgå till rummet.. vid 09.30 hade jag riktigt ont, så dom kopplande in TENS (ett typ elstöts system, det var plattor som dom satt fast på magen som vibrerade regelbundet åsse skulle jag trycka på en knapp när jag fick en värk, då vibrerade det ännu starkare) Men det hjälpte tyvärr inte så 10.53 fick jag en ny dos morfin, plus en lugnande tablett.. (somnar då och sover ca. 2 timmar)
13.35 tog dom hål på hinnorna och vattnet gick.. 2 timmar senare, närmare bestämt kl. 15.35 kopplades jag in på syntocinon. 15.55 var värkarna så starka att jag fick börja använda lustgas. Först kände jag mig mest yr, men sen insåg jag hur mycket det hjälpte. Kim satt bredvid mig och sa när jag skulle få en värk och när jag skulle ta bort lustgasen. (jag fick ibland i mig så mycket att jag hamnade lite i en annan värld och glömde ta bort den. (tur att CTG´n finns så att han kunde hjälpa mig.. :)

(här tar jag just lustgas, och har en varm riskudde på nedre delen av magen)


17.30 kopplar dom in Epiduralen (ryggmärgsbedövningen) och den hjälpte faktiskt riktigt bra, när den väl började hjälpa..  Efter ett tag släpper den och jag får en extra dos som även den släpper så jag får en extra dos till..
20.50 skulle jag gå på toa, men benen bar mig inte (förmodligen pga. epiduralen) så jag fick använda en svävare.., ramlade dock inne på toan och fick lov att ha folk som hjälpte mig upp igen (jag gjorde inte illa mig, annat än ett litet skrapsår på benet)
Barnmorskorna försökte få mig att ligga i olika ställningar för att värkarbetet ska bli bättre och dom riktiga krystvärkarna ska komma igång.. Dessvärre gick det inte så bra, så jag fick försöka ställa mig upp och stå så gott jag kunde.. Stod då med hjälp av Kim, svävaren och stödet på sängen..


Jag blir även tillsagd att inte dricka eller äta något mer (pga. evetuellt akut kejsarsnitt)
Kl.00.50 blir jag beordrad att börja krysta (dom ska testa hur det går och sedan hjälpa till med en sugklocka)
Dom testade sugklockan 11 gånger varav 4 gånger så slapp den helt.. Tillslut tog dom till någon annan klocka (metallklockan) kallade dom den. Det gick tillslut bra, bebisen fastnade med axlarna så att dom fick klippa ett snitt i mig för att få ut henne.. Men tillslut var hon ute.. Kl. 01.58

Här är hon, endast 24 minuter gammal.. :) Och en väldig stolt men trött moder..


Efter detta får hon lägga sig hos pappa Kim medans dom syr ihop mig..
04.09 skulle jag få gå till rummet för att sova, men jag klarade inte av att gå plus att jag höll på att svimma. Fick lägga mig ner igen och dom kopplade in dropp och en kateter.. Tillslut körde dom in min säng så jag behövde bara gå ett steg för att komma in i rätt säng.. Sen somnade jag lika snabbt som jag la mig nästan.. :)


Dag 3 (fredag 25/3)

08.00 byter vi rum, från förlossningen till BB.
Jag har väldigt ont och ligger i sängen nästan hela dagen, går fortfarande med svävare (korta bitar) men eftersom att katetern fortfarande sitter kvar så behöver jag inte ens gå på toa. Kim sköter om flickan och gör det mesta för henne, utom att mata henne.. :)


Dag 4
(lördag 26/3)

Jag vaknar och känner mig som en helt ny människa, har duschat och hållit lillan för första gången ståendes.. jag kände mig riktigt stolt och glad att jag kunde ta upp henne och bära henne när hon var ledsen..  Vi hade även de första besöken från nära och kära.. :) jag var helt slut när kvällen kom, men ändå låg jag ute i den hårda osköna soffan som fanns i allrummet och såg hockey med Kim.. :)Dag 5 (söndag 27/3)

Dagen var lugn, hade mer ont än lördagen.. men dagen gick och tillslut blev det kväll.. Flickan var lite gul och fick fara och ta endel prover för gulsot. Hon behövde inte sola idag..


Dag 6 (måndag 28/3)

Besökte barnläkaren på morgonen och det bestämdes att hon skulle börja sola kl. 12.00.. Fick även träffa en sjukgymnast på eftermiddagen... (eftersom hennes axlar kom i kläm under förlossningen så har hon nedsatt rörlighet i ena armen) Både läkaren och sjukgymnasten tycker att det ser lovande ut, tror att hon kommer bli helt återställd..  Dom tog även ett HB (blodvärde) på mig, som visade 73.. hm, och tidigar när det var "panik" i Malå så hade jag 96. De bestämdes att jag skulle få två påsar blod. På kvällen kom Moa och Maya förbi med lite grejer.. Vi hade ju inte med oss för att va kvar i nästan en vecka.

(här får jag lunch och blod till vänster, och lillan ligger i solen till höger)

Dag 7 (tisdag den 29/3)

Lillan får åter igen besöka barnläkaren, nu ser allting bra ut, och vi får äntligen åka hem. Vid 13.30 lämnade vi lycksele påväg hemåt. Bilresan gick superbra för lillan, och för mig gick det sådär.. kan ju inte riktigt sitta så bra, men soffan var kanon när jag kom hem.. :)


Det var nog allt om vårat liv på BB denna gång.. :)


Kraam

Livet på BB

2 Läs mer >>
Okej, det är skönt att vara här och bli tagit hand om, men jag är så fruktansvärt less på detta rum och att inte ens kunna titta på tv eller göra något. Jag vet inte riktigt hur jag ska klara mig hemma, men kim är ju hemma så han får väl ta hand om oss båda den stackaren.. Fast jag är ju inte helt handikappad, har mest bara svårt att gå och kan inte sitta.. Men till saken hör ju att jag KAN gå och kan göra saker.. Så de ska nog ordna sig skulle jag tro.. :-) lillan ligger just nu och solar, ska göra det tills imorgon. Om värdena har blivit bättre så har dom lovat oss att vi får fara hem imorgon.. :-) för er som inte vet varför hon solar så är det för att hon fått gulsot.. Jag känner att jag klagar lite mycket, men drygt en vecka i osköna sängar och ett livet rum håller på att ta kål på mig.. Men snart.... Snart är vi hemma, dessutom med världens finaste bebis.. :-) kram

Fortfarande kvar..

4 Läs mer >>
Jag längtar hem så att det är inte sant, samtidigt som det faktiskt är ganska bra här på BB.. De enda problemet är att jag blir så göralös av att bara ligga och lösa korsord, lyssna på radio, vänta på att lillan ska vakna för att äta och bli bytt på.. Hm. När vi kommer hem ska jag skriva ett inlägg om livet här på BB.. Men via telefon är det så jobbigt.. Annars är det bra med oss, allt med tanke på allt som varit. Inget allvarligt, men ändå.. :-) Ha en mysig kväll.. Kram

Den eviga väntan..

4 Läs mer >>
Jahapp.. Nu bär det snart iväg.. visst, det ska gå en hel natt och en hel kväll först, men nu ska vi se hockey och sen ska jag skynda mig i säng för att vara så utvilad jag bara kan imorgon.. :)

Jag har nog inget att skriva, men det kommer ju bli en liten paus här på bloggen nån dag, om jag inte lyckas blogga från Kims mobil, de får vi se.. :) Jag lyckas då inte lägga upp bilder med den i alla fall..


Ha en bra kväll! Det är snöblandat regn här ikväll, vilket innebär att det kommer att bli ett skit före att köra i imorgon bitti, måste nog åka tidigare än vi tänkt från början.. :)Myspys, nästa gång kanske ni får se en bäbisbild.. om allt går enligt planerna.. :)

önska mig lycka till.. :D

Kraaam

Thet sistha inlägghet...

3 Läs mer >>
Fast jag väntar inte att någon ska ringa, de är bara de att det ringer typ hela dagarna, jag hinner inte med något känns de som.. :D Alla möjliga olika ringer.. :)

Har inte uträttat så mycket på förmiddagen än faktiskt.. :) Jag har suttit vid datorn och skrivit av min blogg, eftersom att jag inte har någon skrivare så fick jag skriva för hand. Har skrivit av de väsentliga i min graviditet, som jag sedan tänkt skriva i någon bok av någon form.. Ev. en scrapbookingbok.. :) oväntat? :)

Sen har jag packat om min BB väska. Nu känner jag mig nöjd.. :) Men de blev inte så mycket mindre kläder, bytte bara ut endel igen.. :) haha.. De blev ändå massor med plats kvar om jag vill rymma nått mer..

Har även laddat in bilderna i datorn nu (eftersom att jag skulle packa ner min kamera i stora väskan) Så därför skriver jag nu.. :) Så, här kommer bilder.. :)

Jag och Kim den 13 mars, dagen jag var beräknad alltså..


Det är helt sjukt vilken mage jag har.. :)
Vissa gånger när jag tittar mig i spegeln kan jag som inte fatta det.. :)


Här kan man se på min arm/handled att handleden finns nästan inte längre, det är som ett enda rakt sträck.. och man ser ju även en bit av hakan och svullnaden på kinderna, men det var ingen bra bild för att visa det..


Jag har jätte jätte mycket värk i mina fingrar, jag vet inte om jag nämt det.. Men på morgonen och på nätterna när jag vaknar och ska göra något kan jag knappt sträcka ut handen, de är som att dom fastnar i ett knytet läge och sitter fast så.. inte roligt, men snart hoppas jag det släpper det också.. :)


De va allt för mig..
Nu blir det lunch, sen blir det om att stöka bort det sista, sen är jag klar med mina sysslor inför dagen.. :)


Kraaaam

Ring ring, bara du sl...

1 Läs mer >>
Jahapp.. då var vi inne på sista dagen, för imorgon vet jag ju att det i alla fall närmar sig.. :) Kommer det ingen bebis idag så kommer det en dag +10 eller dag +11 förhoppningsvis.. :)

Idag är det formligen storm ute.. Ser inte alls skönt ut. (och tur är väl det när jag ändå har massor att göra här inne) Egentligen har jag inte så mycket att städa, men jag ska plocka undan lite och dammsuga.. plus att jag ska kolla till i barnrummet en extra gång och se så att allt är på plats och klart för användning när vi kommer hem.. :)

Jag ska även packa om min väska idag, precis som jag nämde igår.. :) Och tack för alla tips.. :D


Något som gör mig lite deppad i allt ljus just nu är att alla vekar få barn för tidigt, dom som väntat barn efter mig har redan fått.. Hm! det är bara jag som har kvar mitt.. Men snart så.. :) Jag ska även bjuda på en bild eller två sen idag, jag tog nämligen några sista bilder på magen igår.. :) Men kameran ligger i hallen och jag satt så himla skönt just nu så jag orkar inte stiga upp och hämta den.. :)

Kunde inte somna förns 00.50 igår (de var i allafall då jag kollade på klockan senast) Har sovit jätte gott i natt, fast mina tusen uppvakningar och uppstigningar så känner jag mig ganska pigg.. :) Vaknade 07.15 då Kim kom och sa hejdå för att fara på jobbet..


Kram

Nedräkning dag +9

3 Läs mer >>
Jahapp.. nu har jag bytt väska, jag hade redan bestämt mig för att byta till en större väska eftersom att jag skulle packa ner en handduk som jag visste att jag glömt göra i den andra.. Men alltså, nu fyllde jag ju den stora stora väskan också.. Vad behöver man egentligen ha med sig? Ni som varit med tidigare... Jag hade även glömt packa en t-shirt.. hade endast packat med 2 långärmade tröjor tidigare.. Hm. Jag vet, sköna kläder, bebiskläder, en filt, hygienarticklar.. Korsordstidningen är redan packad sedan länge Lina.. :)

I alla fall så känner jag att jag förmodligen inte kommer att behöva alla kläder som jag packat till mig själv, men om jag inte vill ha kläderna som jag packat ner just då, vad gör jag då? Jag hatar att ha kläder med mig som jag inte känner för att ha på mig när jag väl är där, och därför blir det allt alldeles för mycket kläder till mig. Kom även på den smarta iden nu när jag sitter och skriver att "varför packa ner mjukisbyxorna?, dom kan jag ju faktiskt ha på mig när vi åker" :) smart va? Det blir nog en ny packning imorgon igen.. :) Men nu är det soffan som gäller ett tag framöver, har nästan inte suttit sedan sist jag skrev.. Jag har dolat på både med det ena och det andra.. Köpte en grej på dollars idag, hur bra som helst (en väska för mina scrapbooking papper) och den kostade endast 40kr och var rosa.. :) weeii.. :)

Kim hann jag inte träffa många minuter förns han for igen.. Han komme hem typ 20.10 och fick larm 20.30.. Jag skulle inte vilja byta med han idag.. "Prio 1, barn, 1.30, andningsnöd" Så antingen blir det väl helikoptern eller skellefteå.. eller lycksele.. :) Jag vet inte så noga hur dom kör.. :)  Ajja.. Nu är det bara för mig att hålla mig lugn så att jag inte startar igång något när Kim är borta.. :) Men de lär ju inte hända, och han är ju ändå hemma på ca. 3-4 timmar så de är nog ingen fara.. :)

Ska nu frossa i mina ostkrokar och min avslagna cocacola som jag hittade i kylen.. :D Måste lyxa till det så här innan, man vet aldrig vad jag kan och inte kan äta om några dagar.. Ska även se på "Världens bästa hotell" Jag törs inte se "Ett barn i minuten" :) inte än...

Kram och god natt

Packning?!

2 Läs mer >>
Jag är hemma igen.. :)
Fast de känns ganska bra, är hemma med blandade känslor..

Fick idag beskedet att "kommer det ingen bebis ikväll eller imorgon så är du välkommen tillbaka på onsdag" Och med det menade hon att vi kommer för att stanna, för onsdag morgon kl. 08.00 startar processen.. Då har dom bestämt sig för att sätta igång mig.. Fostervattnet hade minskat från 80 till 70 från i fredags och gränsen för att det ska vara på tok för lite är 50.

Så nu vet jag vad som väntar mig.. Ikväll blir det om att omstrukturera i min BB väska, strukturera för fler dagar än planerat..
Imorgon väntar storstädning av huset så det är fint när vi kommer hem..
Och onsdag.. ja som sagt, så väntar en lååång dag.. Överläkaren(barnmorskan) som tittade på mig idag sa att det är inte ens säkert att bebisen kommer samma dag som jag sätts igång, det kan ta några dagar innan den kommer ut. Så det är därav mina blandade känslor kommer, nu vet jag att förmodligen ett par långa jobbiga dagar väntar i Lycksele på BB, jag som aldrig ens legat på sjukhus en natt.. Jag har egentligen aldrig varit på sjukhus, inte annat än för "små saker" som öroninflamation och ordentliga skrubbsår efter att ha ramlat med cykeln på grusväg.

Så ikväll efter att jag packat om min BB väska väntar en påse ostkrokar och en gravidtidning om bästa förlossningsknepen.. :) Även tv tittande och bara ta det lugnt.. Kim jobbar kväll så han är lix ändå borta typ hela kvällen.. :)

De var det som hänt idag.. Nu kommer nervositeten måste jag säga..
Förresten så sa hon också att huvudet hade fixerat sig nu, så det finns ju hopp om liv att jag eventuellt kan få komma in av mig själv och mina egna värkar.. Men det återstår att se..

Nu ska jag laga middag och limma ihop min scrapbookingsida som fortfarande ligger olimmad på köksbordet.


Ha en bra kväll!

Kram

För allas besvikelse....

5 Läs mer >>

Idag går jag in i v.41.0 spännande.. :) Eller inte.. :) Det känns som alla andra veckor, och jag skulle tro att det inte kommer att kännas så mycket annars heller.. :) vi får se, tiden får utvisa.. :)

Är i allafall morgonspigg idag igen, vaknade 3.34 och gick på toa... När jag kom tillbaka var det tydligen omöjligt att somna om, så när klockan slog 5.00 så bestämde jag mig för att ha snurrat färdigt, och därmed steg jag upp.. Kan också meddela att jag blev så hungrig där mot slutet att jag inte kunde tänka på annat.. :) Men nu är jag både fikad och uppstigen, så nu ska jag snart starta en film och hoppas på att kunna somna till den.. Jag skulle nog behöva den sömnen.. Kim sover fortfarande, och jag vet inte hur länge han tänkt sova, men han skulle iväg och träna kl. 8.00 så han lär väll stiga upp kring 6 skulle jag tro..

Annars så.. Idag väntar ju ett nytt ultraljud och ett nytt CTG. hoppas allt ser bra ut, samtidigt som jag hoppas att det är förlite vatten så dom kanske sätter igång mig eller bestämmer sig för något annat (bara så det händer något och jag får känna att nu är det verkligen på G snart)

Igår hände inte så mycket i min vardag, låg inne hela dagen, mest i soffan... Men jag gjorde även en sida i min scrapbooking bok (fast den är olimmad än, så jag har inte tagit någon bild) Sen kom Kurt och Gerd förbi en snabbsväng och lämnade en babysitter som vi fått låna.. Sen mot kvällen blev det middag på rönnbärs, och sen snabbt hem igen för att se hockeyn.. Skellefteå vann och är nu i final om jag förstått de hela rätt, samma sak för Luleå..

Nu ska jag kolla en sväng på banken och sen försöka få lite mera sömn.. :) Kim sa igår att "imorgon kan vi ju gå nästan så mycket du vill på stan" :) Fast jag är inte så sugen att gå på stan idag faktiskt, de är ju just typiskt.. Eller kanske lika bra, för så slösar man ju inte lika mycket pengar.. :)

kraam

Nedräkning dag +8

2 Läs mer >>
Jahapp.. Då hade en vecka gått.. Och väntan fortsätter..
Andreas berättade igår att mamma gick över 2 veckor med honom, sen blev det akut kejsarsnitt.. Jag hoppas för allt i världen att det inte behöver bli så för mig.. Men vi får väl se vad som händer.. Förr hade dom ju inte lika bra mätningar och instrument som dom har nu.. :)

Jag kan inte riktigt bestämma mig om det kommer att bli fint väder idag, eller om det kommer att bli mulet.. Solen har tittat fram på morgonen, men nu tycker jag att det ser lite för vitt ut för att det ska bli blå himmel idag.. Vi får se.. Är i alla fall jätte jätte pyssel-sugen, så det blir nog minst en sida i någon av böckerna.. :) Däremot får jag inte sitta lika länge som jag gjorde igår, för min rygg höll på att gå av när jag la mig märkte jag.. Då hade jag ju iofs, suttit vid ett köksbord på fika i 1 och ½ timme också utan att ta någon paus i någon soffa.. (men det var nog mer att jag suttit i typ 3 timmar innan vi for också.. :) )

Nästa steg på denna dag blir i alla fall frukost, sen lite pyssel och sen får vi se.. :)
Middagen idag är i alla fall serverad på rönnbärsstien, Mm.. så gott. :)Have a nice day!

Nedräkning dag +7