1 Läs mer >>
Ja självklart under mina 4 dagars ledighet så ska det spöregna.. i alla fall idag, kunde nog inte bli mycket sämre.. Jag avundas dock Kims energi litegrann... Han vill som inte sitta stilla, han vill helst ha nått projekt, så idag trotsade han regnet och gick ut och började på med vår gärdsgård.. Eller han är fortfarande ute..
 
 
Själv sitter jag inne och gör faktiskt ingenting vettigt!
 
Igår var min första lediga dag, och jag bestämde då att vi skulle åka till Skellefteå, så sagt och gjort..
Eller förresten så började morgonen med att jag och Kim var sååå trötta eftersom att Wilma bestämt att han ville vakna vid tolv, och sedan vid 4 för att göra morgon.. Tillslut somnade hon om, men 06.30 var det färdigsovit för hennes del och vi satte ner henne på golvet för att bara kunna ligga kvar och blunda en liten pytte stund.. Vad jag dock aldrig tänkte på var att jag hade lämnat en oöppnad banan på sängbordet..
Så detta var alltså min syn när jag vaknade 20 minuter senare.. Inte konstigt att hon hade varit så tyst.. Det var banan överallt kan jag säga, plus att hon stod och trampade i endel också.. bläää! säger jag.. Men snabbt var jag uppe, och snabbt var Wilma i duschen.. :)
 
Jaja, som sagt ett tag senare åkte vi till skellefteå, där JAG skulle få nya kläder.. Men det slutade tyvärr bara med en tröja till mig och en ny garderob? till Wilma? De blev en hel del saker som ni ser nedan, men det var behövligt.. :) Även ett ofodrat regnställ blev det..
 
Regnstället behövs ju nu när vi fått dagisplats! Synd bara att vi inte fick där vi ville ha, inte heller på samma område, eller från den dag vi sökt.. Så ringde vi dit och frågade varför vi fått en vecka senare (då vi båda börjat om att jobba) Svaret vi fick var "det får ni lösa själva" Tack för den omsorgen! Fasiken vad arg jag blir.. Hon var tydligen inte "godkänd" förän den 20 istället för den 13:e som vi hade sökt.. :)
 
Nu fick vi främmande, rabarberpaj hade han även med sig.. :) Mmm...
Kan bara också nämna att det slutade med att vi köpte en splitt ny barnvagn..
En emmajunga scooter. De blev denna nedan..
 
ha de bäst!
 

Ledig och...

0 Läs mer >>
Okej, man ska inte ta emot godis av gäster och sånt, egentligen.. men sånt med papper går bra, och även sånt som är oöppnat... Igår kvällst kastade jag bort mitt godis hemma för att än en gång "sluta med godis" duktigt tyckte jag... Idag när jag kommer på jobbet.. Eller nyss, så kom de 3 gäster som bott här i 2 månader och nu varit hemma typ 3 veckor.. Han hade med sig värsta stora burken med godis som han ville bjuda mig på.. :) Jag sa tack så mycket, och sa att det räckte med en, men tydligen inte.. då sprang han iväg och plockade ur en korg med servetter i (som hotellet har vid receptionen) Sen fyllde han den till hälften och sa "varsågod" sen sprang han upp på sitt rum igen! Jag menar, måste man motstå godis då? Jag behövde inte fundera länge förns jag kom fram till att man får äta godis om man blir bjuden.. :) Och nu har jag ju en hel skål för mig själv.. :) me like.. :) gott var det också.. :)

Godis, nej tack?!

2 Läs mer >>
De här med barnvagnar.. de är ju en hel djungel att bena igenom, vad är bra.. vad är dåligt? vad är hit och vad är dit?! Vi har i alla fall bestämt oss för att köpa en sittvagn till Wilma.. Den hon har nu har ju också sittdel, men den är så klumpig att ha med och den tar så stor plats.. Jag hittade en superfin typ ny vagn igår på blocket.. men innan jag hade frågat Kim och vi hade bestämt oss för att ringa på den så var klockan redan eftermiddag idag, och tror ni inte att hon säger att en annan har ringt för 2 timmar sedan och ville ha den! GAH!! Och nu finns de självklart inte kvar någon annan bra som vi vill ha.. Inte i Skellefteå i alla fall, och just nu är det bara dit vi har planerat att åka för att få tag på en..
Det var typ denna, fast en liknande.. Hon skulle ha 1500:- för den..
 
 
Jaja, den som väntar på nått gott? Eller..
 
Jag och Kim har kommit in i värsta ilet just nu.. Eller vi, kanske jag.. :)
Men igår städade vi ytterförrådet, vi fick ihop 4 sopsäckar med skräp och 1 kartong som får åka till galejan (second hand butik) Köpte dessa prickiga lådor nedan på IKEA när vi var där sist, och kunde så klart inte hålla mig, så nu har jag sorterat upp alla Wilmas kläder igen.. Men den här gången i nya fina lådor som står fint på sin plats märkta med storlekar i vårt inomhusförråd.. :) Köpte även två likadana lådor som var blåa, där la jag kläder som eventuellt kunde passa även en kille, om det någon gång i framtiden skulle komma en sån..
 
 
Idag fortsatte jag mitt städande, men idag var det köket som åkte på en liten törn.. Synd bara att Kim inte bryr sig så mycket och det första han gör etfter att jag städat undan och torkat allt är att lägga 4st franskor från frysen på spisen, för att sedan lämna kvar ALLA smulor som blev när han smörade dom.. åh! Sen hamnade det även en tidning eller två på bordet.. suck! Det är inte alltid så kul att städa om jag säger så..
Imorgon är det nog sovrummet som ska få sig en omgång! För där ligger fortfarande resväskorna sen utlandsreasan kvar.. Usch vad hemsk jag känner mig, dom är visserligen tomma, men den har samlats endel kläder ovan på, och bredvid.. Jag hatar att prova kläder, för allt hamnar utanför garderoben om jag inte vill ha det, eller om det inte passar.. Men men.. imorron då jäklar.. :) För jag ska INTE städa alla mina 4 dagar ledigt som jag har i helgen.. :)
 
 
Nä ha de bäst!
 

Djungeln!

0 Läs mer >>
Hade gjort värsta inlägget, men nu försvann det! Och jag kan lova att jag INTE orkar skriva om det...
 
Jaja. får bara visa en bild på Wilma då.
Vi målade med fingerfärg innan midsommar, och det var si så där roligt säger nog Wilma, för hon förstod inte riktigt vad man skulle göra.. Färgen komme nog mer utanför än på papperet.. :)
 
 
ha de bäst!

Åhhh!!

1 Läs mer >>
Jahapp.. då var denna midsommar över..
Den har spenderats mestadels i stugan, och den har varit så mycig som den bara kunde bli.. :)
Som vanligt så orkar jag inte skriva så mycket utan kommer visa ett litet bildspel på de hela.. :)
 
Torsdagen bjöd på fint väder direkt vid ankomst..
 
På fredagen så fick vi finbesök från Umeå, bestående av Ida, Johnny och Noel..
Vi började nästan med att klä midsommarstången.. (som vi ändå inte gjorde, men vi var i alla fall där) :)
 
 
 
 
Grillat åt vi tillsammans med alla andra.. :)
 
Sen var det dags för dans runt midsommarstången.. :)
Wilma stod mest i mitten, men i pauserna kom hon gärna och sa "hej" till mig.. :)
 
 
Kvällen spenderades sedan med god dryck och trevligt sällskap på glasaltanen..
Tog tydligen ingen bild på den, så här kommer en på "utsikten" istället.. :)
 
 
Kvällen slutade inte för sent, men nog sent för att jag skulle vara mer eller mindre död när Wilma tyckte att 06.15 var en ypperlig tid att vakna på.. :)
 
Lördagen bjöd på bröllop.. :)
 
 
Söndagen avslutades men massor med packning från helgen som varit..
Wilma hade som tur var en barnvakt nästan hela tiden.. :)
 
Nähä.. den bilden fick jag tydligen inte ladda upp..
Men kvällen har i alla fall avslutats med att vi bjöd Per på grillat, och efter det fick Wilma vara ute och leka med grann-barnen en stund innan sängen kallade.. :) 19.00 sov hon som en stock! :)
 
 
KRAM

Midsommar

2 Läs mer >>
Jahapp, helgen har som vanligt sprungit iväg..
Kim fick ta på sig extra-jobb då Karl och Ellinors lilla Emmy passade på att titta ut i fredags.. :) Stort grattis till dom.. :) I alla fall så jobbade Kim från fredag kväll till söndag morgon, han var borta typ hela lördagen, men har varit hemma idag.. :)

I lördags var det även super väder.... (om vi börjar där)

Jag och Wilma var ute och dolade på från 08.30 - 15.00 SKÖNT.. :) Hon tog ju såklart lunchlur där emellan också.. :) Åsse gick vi faktiskt in och åt lunch.. De blåste ju liite kallt trots att solen sken på oss..

Våran dotter bryr sig inte om någon följer efter henne när hon går iväg, i alla fall inte när det gäller att gå till grannarna, för det verkar nämligen vara det bästa som finns.. :)


Jag passade på att dra fram sängen som Wilma senare ska få överta.. Jag började sandpappra den lite innan målning, men insåg snart att det skulle ta lång tid, så jag ringde till min käre far som kom med en slip-maskin... Den var dock för mindre saker, så de blev inte så mycket slipat.. Plus att Wilma gärna ville göra andra saker.. :) Men lite hjälp fick jag allt.. :)

Tog även kort på Kims pågående projekt..
Ni vet jag berättade ju att altanen på baksidan har rivits (då utbyggnaden kommer vara där) Golvet är några år gammalt, och allt sot från skorstenen landar rakt där..
I alla fall så har Kims snälla farfar varit här och dragit ut spiken från alla brädor medans Kim spikat in dom i våran carport.. :) Där är det ju inte så supernoga, när det ändå lix är en skitig bil som ska in och ut.. :)Annars så passade jag på att fylla min båt med jord när Wilma skulle sova.. :) Det är det bästa med våran gård just nu.. Plus att vi ska bygga ut såklart, för det är nämligen så här att hela våran gård är fylld med matjord.. För tydligen var den billig eller nått förr, och han som byggde huset hade tillgång till en massa jord som han fraktade hit.. :) Så nu när vi ska bygga ut och endel av jorden ändå ska bort så är det ju likabra att jag tar därifrån istället för att köpa dyra säckar på ica och konsum som ändå knappt innehåller nått..

Wilma hjälpte mig både att köra skottkärran, äta jorden och skotta ur jorden ur båten.. :) Så kan de va när man är liten.. :)
  

Idag däremot har jag varit väldigt flitig då Kim faktiskt varit hemma hela dagen.. :) Nästan.. Kan dock inte riktigt säga att han haft hand om Wilma heller, eller inte mer än vanligt.. :) Hon har nog mest suttit vid symaskinen med mig.. :) Har lyckats göra mina första korgar i helgen... Mönstret som jag köpte från stoff och stil tyckte jag var det mest invecklade som jag hade provat (är typ de första mönster jag provar) :) haha, men i alla fall så blev den korgen stor och otymplig, så efter ett tag så visste jag ju ungefär hur man skulle göra, och hittade därför på ett eget mönster som var mycket lättare och som gick mycket snabbare.. :)

Hallen blev mitt första "offer"
(står alltid där på mogonen och blåser håret och allt de där)

FÖRE


EFTER


insidan är av sånt där avtorkbart material.. typ vaxduk.. :)


När jag lix var igång så gjorde jag en "tutt-korg" till Wilma.. :)Den ser lite vinn ut, men det är nog fotografen som är klantig.. :)


Sen efter det så tog jag hand om den lilla? högen med tvätt..
Men nu är det gjort, och jag ska strax krypa till sängs för att orka med ännu en arbetsvecka.. :)
På fredag är det midsommar, och på torsdag åker vi till stugan, som jag längtar.. :)


KRAM

Tadaa!

0 Läs mer >>
Borde lära mig sluta, borde lära mig slutföra ett projekt innan jag kommer på nästa och börjar med det..

Har fortfarande inte gjort färdigt den där mormorsrutefilten som jag började på för lääänge sen... Efter det har jag även stickat en halv tjocksock (stannar vid hälen som alltid) Vet inte hur man gör, och verkar förmodligen aldrig kunna lära mig det heller.. Hunnit påbörja en till filt till Wilma.. (en virkad) Imorgon hämtar jag även ut mina nya tyger och mina nya mönster som jag beställt från Stoff & Stil.. För att inte tala om det så fick jag även hem 262 bilder som jag framkallade igår.. Wilmas "första år" borde få en uppdatering av bilder och annat kan jag tycka..
Som sagt, det finns många järn i elden just nu.. Jobbar även mer än heltid i veckan, försöker umgås med min dotter och min sambo så mycket jag hinner.. Försöker hinna med annat, men när Wilma somnat och klockan är mot 8 så orkar jag inte ställa mig med tvätten, den får helt enkelt vänta.. Får väl som vanligt bli mitt fredagsnöje.. Brukar ju va standard.. och imorgon är det dessutom fotbolls EM, så då kommer tvn att vara uppbokad av fotboll.. Bläää.. Skitkul att spela men jag hatar att se de på tv!


Att jag sen är övertrött och har gråtit till en sorglig film om en cansersjuk ung kille, och ska upp kl. 05.00 imorgon igen gör inte saken bättre, kommer vara en zombie och mina ögon kommer vara svullna som vanligt då man råkat gråta på kvällen innan! Blä..

Istället får jag tänka tillbaka på vår resa och därmed bjuda er på några fler bilder..

utsikten från vår balkong..
Mmmm.. jordgubbsmilkshake.. :)


Endel drinkar blev det också, hade tänkt klippa ihop dom till ett kollage, men har insett att jag inte kommer orka eller ha tid med det.. Så här får ni ett smakprov på två.. den till höger gillade Kim, de va typ jordgubbsslush med sprit i.. Men var tyvärr den äckligaste jag någonsin smakat.. Smakade som att dom hade sprit upp till där apelsinen börjar, sen apelsinjuice resten.. USCH!
Nej, men denna bild ovan så får jag tacka för ikväll..

God Natt!


KRAM

Många järn i elden...

0 Läs mer >>
usch vad jag känner mig hemsk.. Har just beställt hem ett helt paket med tyger och annat, och det slutade inte på mindre än 1256:- pjuh! Men de är betalt och klart med kortet, så jag slipper i alla fall fakturan i slutet på månaden.. :) De gillas.. :)

De andra jag har att puhu:a åt är att jag kommer jobba frukost hela denna vecka, och det innebär en väckarklocka som ringer 04.45 blää.. kommer ändå inte vara uppe förns 05.15, för att då ta en riktigt snabb dusch, och sen skynda iväg till jobbet innan 06.00
Men, men... de ska nog gå bra de med.. :) I fredags gick de däremot SKIT-DÅLIGT för då fick jag inte igång ugnen som vi kokar ägg i, och när jag väl fick igång den (5 minuter innan frukosten började) så räknade den ändå inte ner minuterna som den skulle och det slutade med att äggen var stenhårda med en grön kant runt.. Mmm.. låter mumsigt va? :) Jaja, jag försökte förklara för första gästen som komme (han kom just när jag bar ut äggen), och han skrattade då bara.. :) Så de va nog ingen fara.. Meeen, i alla fall.. :) Håll tummarna för mig hela veckan.. :)


På tal om att sy då, så har jag även snart hoppas jag, ropat in en auktion på tradera med 100 olika knappar för 30:- inkl. frakt.. :) Plus en hel del andra knappar, och lite spets, och lite av varje.. fy på mig! :) Men roligt ska jag ha sen... Hoppas jag.. :)


Nej, nu blir de sängen... Höll på att somna när jag sövde Wilma kl.19.00


KRAM

Puhu!

0 Läs mer >>
regn, regn och åter regn...
Det har varit uppehåll någon enstaka timma sådär ibland..
På de stackarns timmarna har jag i alla fall hunnit plantera sommarens blommor..


Synd att våran bro ser för hemsk ut, men den ska fixas så snart de blir lite mer uppehåll så man kan bygga den färdigt i ett svep.. De var i alla fall tanken.. :)
Jag fixade även om lite i vårt trädgårsland.. eller snarare mitt trädgårdsland.. :)

innan såg det ut så här.. (inte så rättvis bild, men jag hade tyvärr ingen annan..
De är det man ser till vänster såklart..


Och nu ser det ut såhär.. :)


Eftersom jag insåg att vi inte kommer hinna börja med huset och få jord därifrån så bestämde jag mig då för att det inte blir några morötter i år.. :( Men testade i stället en hel del nya grejer.. Inte för att jag vet om det är gott eller vad jag ska ha det till, men om de växer upp så gör det, och då blir jag glad.. :) Det blev i alla fall följande:

- ärtskidor
- sallad
- gul lök
- rädisor
- majrovor
- kålrot
- succhini (jag har ingen aning om hur det stavas, men det ser ut som en kort och tjockare gurka)

Plus att Kim hade tänkt att jag skulle plantera jordgubbsplantor i den lilla jord som är kvar.. :) Så de får nog bli så.. Båten ekar tyvärr fortfarande tom, men när vi börjar med utbyggnaden så får jag jord, och då ska de bli något där också.. :)
Just de, jag gick även på jakt efter blommor eller snarare blad, här på baksidan.. För både mamma och grannen har kastat sånna blommor dom inte vill ha just nedanför tomtgränsen, så det fick bli till Kims bastu.. :)


Sen såå.. ja de med utbyggnaden, det är på G, men lååångt ifrån klart.. De som hänt är att Kim rivit altanen, och pappa har mätat hur mycket som behöver grävas bort och hur mycket betong som måste beställas.. De som ska göras innan/efter/samtidigt som bron (direkt det blir finare väder ute) är att riva bort panelen på väggen, för den måste tydligen också bort innan man börjar gräva..
 


Sen sååå..
Igår hade vi möhippa på Ellinor.. :) Hon fick börja med att sälja skor och handväskor på loppis.. :) (dvs. malå sommar marknad)


Efter detta blev det en paus då bruden själv är höggravid och väntar barn och ca.1 vecka.. :) På kvällen träffades vi allihopa igen, då blev det mat, pyssel och lite annat smått och gott.. :)


Reslutatet av mitt halsband blev detta:Idag jobbar Kim extra, så jag och Wilma får roa oss själva..
Jag bestämde mig då för att vi skulle möblera om i hennes rum, vilket inte var det lättaste när hon tyckte att allt jag flyttade på skulle vara jätte roligt att leka med just då.. :) Men tillslut så.. :)
Före:

och efter


Jag kan som inte säga om det blev bättre eller sämre, men min första tanke var att hon skulle komma åt börckerna på hennes bokhylla som hon alltid står och pekar på.. Meeen, jag insåg snabbt att hon får vänta ett tag till med att plocka ner dom själv.. Hon lägger alla böcker öppna på golvet och springer sedan över dom.. :)

Hon har förresten även fått en ny favorit.. hör och häpna DORA.. :)
Imorse satt hon som fastklistrad framför tvn ändå tills det var slut..
Ballongen skulle såklart också vara med.. :) Den fick hon på marknaden igår.. :)


Själv blev jag chockad över årets marknadsutbud.. den var ju fasiken i mig störren än vintermarknaden.. :) OCH!! Dom hade sockar.. :) yes! äntligen.. :) Så med tanke på skatteåterbäringen å allt de här, så passade jag på att köpa 20 par.. :) Nåja, 15 till mig och 5 till Wilma.. :) Men de kostaste totalt 200:- så jag tyckte det var helt OK.. :) Sockar behövs alltid.. :)Nä nu ska jag spana på lite nya tyger innan Wilma vaknar.. :)
För då ska vi traska ner på byn, om det inte börjar ösa ner vill säga.. Nu duggar det bara, men vi har HELT slut smör, och Kim tog bilen imorse..


KRAM

Veckan har bestått av...

4 Läs mer >>
Jahapp.. igår längtade jag hem till min säng, hem till vårat hus, bara hem helt enkelt.. Men idag skulle jag gärna kunna åka tillbaka till Alcudia! De har varit helt fantastiskt, och underbart.. :) Enklast är  nog att visa endel bilder, då blir de lättast att förklara.. :) so, here we go!


Allt började på flygplatsen i Umeå..
Där för övrigt Wilma vägrade att sitta stilla.. :) Hon sprang runt och skulle charma alla.. :) Väskorna vägde vi in och båda slutade på 17kg.. pjuh! (man får ha max 20kg)I planet på väg ner så vägrade Wilma att sova, eller hon somnade nog sista timman, men de va inte mycket eftersom att klockan redan var ett då... Vid 03.30 landade vi på vårt hotell, och alla 3 somnade illa kvickt.. :) Wilma tyckte dock att det var morgon redan kl.08.00 så då var det bara om att stiga upp och gå ner och fika..

Denna fina vagnen fick vi låna där.. Superfin ny resesäng, plus vagn och barnmatstol kostaste oss 300kr/vecka att hyra och det var guld värt.. :) Vagnen gick även att fälla ner så hon kunde ligga, vilket innebar att hon fick sova nere vid poolen hos oss.. :) Så slapp någon sitta uppe på rummet med henne.. :)


Men inte ville hon sova för det.. :) Första dagen sov hon kanske 20 minuter totalt, trots den korta natten också.. Men, men så kan de vara.. varför sova bort barndommen? :)
Bakom mig på min vänstra sida så kan man se vårt hotell..


vi hälsade på i hamnen där det var många båtar.. :)
Vi tog oss en tur till stranden och badade lite i havet.. :)


Men dom flesta dagarna.. Eller närmare bestämt ALLA dagar spenderade vi vid poolen, eftermiddagarna spenderade vi på lite olika ställen.. :)

 
Kvällarna då.. Jo dom började alltid med middag kl. 18.30 när den öppnade.. :) Första kvällen tänkte jag fira semestern med ett glas vin (som jag egentligen inte gillar) men det är fint att dricka och jag borde börja lära mig dricka det, så vi beställde en vatten, ett glas vin och en öl.. När beställningen kom så fick vi inget vatten, två öl och en flaska vin! HJÄLP! Men vi tänkte att det inte gjorde nått så eftersom Kim redan fick två öl då jag inte alls gillar öl, så fick jag gott dricka mitt vin själv.. Summan av det hela blev nog att jag drack upp nästan hela flaskan själv.. :) Sen var det bra för den kvällen.. :) haha..


Första kvällen (lördagar) så har dom även ungefär världens största dessert bord på hotellet där vi bodde.. :) De va gooode gott.. :)


 

Sen var det minidisco varje kväll med BUFO.. :)
Dom på scenen dansade, och barnen skulle härma.. :)


Wilma fick sig en egen bufo docka


Hm..
Jo just det, mellan middagen och discot for vi alltid till lekparken så Wilma fick leka av sig lite.. :)

Sen hoppar jag lite, och påväg hem så var planet inte mindre än FEM timmar försenat och vi fick då fördriva tiden med annat, tillexempel åka fram och tillbaka på rullbanden, vilket Wilma tyckte var super roligt.. :)


Men efter ett tag fick Wilma ge sig, och somnade tryggt i sin pappas famn..


Ha de bra, visar mer Bilder nån annan dag.. eller sen idag.. :)

KRAM

Känn dig som hemma..