1 Läs mer >>
Hej hej!
 
Är hemma på en kort visit.. Eller faktiskt längre än förra gången, det här blit faktiskt min andra natt.. :) Men imorgon åker jag tillbaka till stugan igen.. :) Vi får dock se hur många nätter det blir denna gången.. :) Meen, ikväll kändes det som att jag inte ville åka tillbaka imorgon, istället stanna hemma med Kim.. Men efter att inte ha haft typ ett endaste larm på hans förra jobbarvecka så fick han självklart ett ikväll.. Så här sitter jag, ensam och allen, okej.barnen är hemma, men dom sover ju..
 
För att göra en nu ganska lång historia kort så visar jag det med bilder..
..för ni vet, en bild säger mer än tusen ord. :)
 

Eva och Leif hälsade på oss en eftermiddag.
 
Glasaltanen har målats klart, och saker har kommit på plats.. :)
 
 
Eftersom att jag skulle sy gardiner så tog jag med mig symaskinen dit, och gissa vad, Att sy kuddfodral är nog mitt nästa att göra efter mössorna.. :) Det går snabbt, och det är enkelt.. Bara sånt jag gillar.. :)
Och det är dessutom bara ett fodral, så det är enkelt att ta loss och tvätta dom.. :)
 
 
Sen följde vi med på notdragning i vindelälven.. Vi fick inte super mycket fisk, men det var toppen härligt.. :)
 
Wilma kastade sten i vattnet från de att vi kom tills de att vi åkte.. :) dvs. ca.4 timmar.. :)
 
 
Vissa stenar tyngre än andra.. :) Denna nedan provade hon på flera gånger innan hon tillslut fick upp den.
 
 
 
 
Jaja, nog om det, även om jag skulle kunna lägga upp typ tio bilder till från den kvällen.. :)
Denna vecka jar bjudit på super fint väder, vilket innebär SOL och BAD.. :)
 
 
 
 
 
And that´s it.
 
Nej, dags att ge Fanny nå mat så jag kan lägga mig och sova, och förhoppningsvis kunna koppla bort ljudet av åskan som mullrar i bakrunden.. Jag gillar inte alls åskan när jag är "ensam" det är dock ganska mysigt när jag är med någon annan vuxen.. :)
 
Natti natti
 
 
 
 

Lite (okej många) bil...

1 Läs mer >>
Ja, som sagt så spenderas det en hel del tid i stugan nu.. där har vi dock inte något internet, endast halv-dåligt mobilinternet.. så därför blir det inte mycket bloggande nu på några veckor.. Just nu är vi hemma och tvättar kläder, men vi glömde datorn i stugan så jag får skriva ett inlägg via telefon istället.. :)
I alla fall så har vi renoverat lite inne och på glasaltanen..


vi har återskapat öjusen i spegeln som min mamma hade kommit på skulle göras när det murades igen och blev en insatskamin istället för en öppenspis. :) dom senaste åren har det dock varit hundburar ivägen så att den inte har kunnat användas..


Ser just att jag inte tagit några bilder på glasaltan med mobilen så det får bli sen när jag har kopplat in digitalkameran.. :)
Annars njuter vi av livet.. :)
Fanny vill helst inte ligga ner, och sätter sig gärna så snabbt hon får tillfälle till det.. :) Hon kan såklart inte sätta sig från liggande läge, men däremot från halvsittandes läge.. :) här nedan vilar hon hakan på vagnen.. :)


nej, packa bilen så att vi kan fara direkt wilma har sovit.. :)

kraam

Dåligt internet.

1 Läs mer >>
Det känns som att det aldrig tar slut, men än en gång kommer vi att ha en fullpackad bil med grejer som ska till stugan.. De känns rätt skönt att bli av med endel grejer här hemma faktiskt.. Men när man plockar fram gamla lådor och annat "skrot" så blir det lätt stökigt och än en gång måste jag städa innan vi åker..
 
Städningen kommer att ske ikväll.. jag har dock bara inte fått orken att göra det än.. pjuh! Strykbrädan och strykjärnet måste med till stugan denna gång, för jag kan tala om att jag började sy gardiner, och för att hålla dom på plats fick jag ta typ tusen nålar, vilket jag tycker är lite jobbigt.. Så jag hoppas att det ska gå lite bättre nu med strykjärnet.. :) (på tal om nått annat då) :) Det är dessa gardiner nedan som jag tänkte byta ut.. :)
 
 
Hmm.. Annars så var vi på barnens dag på torget idag, och hjälp vad barn det var.. :) Hur många som helst.. Wilma var dock lite liten än, eller i alla fall för feg för att göra nått.. :) men tror hon hade lite roligt ändå.. :)
 
Sen kan jag tydligen inte sova på kvällarna längre.. Igår la jag mig kl. 23.00 och ändå lyssnade jag på nyheterna kl. 00.00.. Natten före var det likadant.. Synd att då Fanny vaknar super tidigt och gör så att jag är "död" morgonen efter.. Tur att jag kan lägga mig en stund efter att Kim gått upp med Wilma.. :)
 

Nej, dags att sätta igång med städningen så jag får njuta av soffan en liten stund ikväll i allafall.. :) Kim är och kapar ved, vi ska ta med ett lass till stugan hade vi tänkt.. :)
 
Tänk om man var obefintligt rik i typ en vecka, så kul det skulle va.. :) Jag skulle köpa MASSOR med grejer.. :)
 
 
KRAM

Fixar och dolar..

1 Läs mer >>
Oj hjälp så länge sedan jag uppdaterade..
Och nu har det hänt så mycket att jag inte ens kommer ihåg allt..
 
Men vi kan väl börja där kring midsommar, vi åkte till stugan för att fira midsommar där, viket jag inte har missat en enda gång på mina 25år.. :)
 
 
 
 
 
Sen släppte pappa den goda nyheten att jag och Andreas ska få ta över stugan i sommar.. :) Vi blev superglada och började smida planer direkt.. :) De kändes som att vi satt uppe hela natten och bara pratade om hur vi ville ha det och hur det var.. :)
 
Sååå.. direkt vi kom hem så bestämde sig jag och Kim för att sälja våran husvagn..
Inte ens ett år var vi ägare av den, men ändå kändes det lite vemodigt att he bort den. Tänka sig vad man kan fästa sig vid saker.. :) Men hoppas dom nya ägarna får nytta av den i alla fall..
 
Helgen och endel av förra veckan spenderade vi då i stugan.. Och om jag är lycklig, om man skulle få välja en enda plats på jorden att stanna på.. Då skulle det vara stugan för mig! Helt klart.. Skulle nog inte ens behöva fundera. Så här kommer då lite av helgens bilder från mitt paradis på jorden.. :)
 
Här är då stora stugan där vi har tvn, köket och jaa, allt som vi har tillsammans.. Egentligen där vi spenderar all vaken tid.. :)
 
Storkusin Michelle lär Wilma hur mna fiskar.. :)
 
 
Tripp trapp trull
 
Michelle och Thea tar sig ett kvällsdopp.. :)
 
Kim "duschar" efter sin kvällslöpning
 
Utsikten från vår glasaltan.. :)
 
Åsse har vi som sagt påbörjat renoveringen av glasaltanen.. :)
Det var nog mest golvet vi ville åt.. Det syns inte så bra på denna bild, men på nästa ser man hur fult det är med allt regn som kommit in genom taket då det inte blivit rensat på barr..
 
 
Jamensi..
Idag har jag hämtat ut nya tapeter till storstugan.. :) kommer bli super när dom sitter uppe.. :) Så mitten eller slutet av veckan åker vi dit igen.. :) Imorgon ska jag kolla hur mycket det skulle kosta med ny färg till glasaltanen.. :) Den blåa färgen målade mamma dit när den byggdes, men vi ska bygga den "färdigt" nu, och därför måste vi ändå måla dom brädorna.. :) Kan va kul med nått annat än ljusblått när man lix gör om.. :)
 
Nej, dags att sova.. Ska ju ändå upp tidigt imorgon.. Eller det beror ju på när barnen vaknar, men skulle inte tro att det blir sovmorgon i alla fall.. :)
 
 
KRAAM
 

MASSSSOOOORR!!