0 Läs mer >>
Sitter just nu inne och ger minstingen mat medans den större ligger ute och sover i vagnen..

Om Kim hade varit här med oss så kunde jag inte ha fått en bättre påsk. men nu är han inte det. . (han jobbar) Så nu är den bara hur bra som helst.. :) myser är nog de enda vi gör.. njuter av livet.. :) och i em. ska jag låna mig en dusch (våran har frusit sönder) sen ska vi på kalas.. en fyller 85 och den andra 50. :)

Livskvalitet.

0 Läs mer >>
Egentligen borde jag passa på att sova, men tydligen tycker inte omvärlden att jag ska det... så de får bli ett inlägg här i stället..
 
Vad har då hänt sedan senast?
Jo Kim har fixat och inrett i "sitt" rum..
Duken och hjärtat på bordet har han dock inte lagt dit.. :)
 
 
Jag har fått mina nya garderober, och en hel hög med kläder ska härmed slängas..
Både trasiga, nya och nötta. Men mest sånna som är för små som jag alltid önskat att jag ska växa i, men nu kändes det väldigt långt borta, sen tyckte jag även att när jag väl är där (om jag kommer dit igen) så vill jag nog ha nya kläder och inte gamla sedan första året på gymnasiet.. :)
 
I måndags hade vi ett litet kalas för Wilma som fyllde 2år min stora tjej..
Hon tackar och bockar för alla presenter.. :)
 
 
 
Sen har vi gjort lite påsk här hemma..
Inte mycket, men lite påskris och gula servetter i alla fall.. :)
 
Har även byttut Fannys kläder.. hjälp vad hon växer.. !
Satt och jämförde deras "BVC böcker" imorse..
Märkte då att när Wilma var 6 veckor så var hon lika stor som Fanny var nu vid 3 veckor. HJÄLP! Inte konstigt att hon växer ur kläderna direkt när hon växer så fort.. fastän att det bara skiljde 1cm och 50g mellan dom vid födseln.. :) Jaja, Go och gla är hon i alla fall.. (för det mesta)
Dom är ändå ganska lika varandra.. :) Fanny på övre bilden och Wilma på nedre bilden.. :)
 
 
Nä.. nu vakna Fanny, men om tiden finns så skriver jag mer sen idag..
 
 
 
 
 
 

Okej då..

0 Läs mer >>
Ja tyvärr kära läsare så blev det inget riktigt inlägg idag heller.. Ni förstår att 1 månads dagen firade min minsta skruttunge med att vara vaken och tjurig hela dagen.

Nu ligger jag i sängen och ska njuta den lilla stunden jag får ha hela sängen för mig själv.

kram kramtyvärr..

0 Läs mer >>
Jag lovar.. imorgon eller nästa dag..
Jag har inte glömt er... Bara haft de lite fullt upp.. Som vanligt då.. :)

Natti natti

Imorgon..

1 Läs mer >>
Jag får mig inte för någonting.. Sitter bara framfr tvn med Wilma, och gör jag inte det så vandrar jag åt och fram för att försöka få någon början på någon slags städning.. Men det hjälper som inte, jag får ändå INGENTING gjort..
 
Wilma har haft öroninflamation, det hade gått hål på trumhinnan, så hon hade väldans ont där ett tag.. Men det var i fredags.. Så nu har hon varit på dagis i två dagar.. Igår fick hon dock super hög feber och blev helt knäckt, så efter både alvedon och ipren somnade hon på 5 minuter medans Kim var och jobbade..
Idag har hon fått va hemma, har varit ganska slö och inte viljat äta så mycket... Lite glass och en banan har jag i alla fall fått i henne..
 
Idag har jag även tagit emot leveransen från ikea vilket känns super.. nu får Kim skruva garderober ikväll.. eller imorgon förmiddag.. Vi får se.. Det beror lite på hur våra barn mår också..
 
 
Annars har det nog inte hänt något mer.. Inte alls faktiskt..
Jag sitter och har en väldans beslutsångest om vad vi ska äta till middag.. Har massor i frysen men inga tillbehör i kylen.. Så som grönsaker, grädde eller något annat som kan va kul att blanda i.. Så jag tänkte att jag gör plättar, för det gillar Wilma.. Men få se nu.. Nä just ja.. hade bara ett ägg också.. suck!

 
Fanny har varit snäll och sovit nästan hela dagen idag.. Känner mig så dålig som mor när man inte hinner ta hand om båda två som man skulle vilja.. Men just nu när Wilma är sjuk så känns det som att jag vill vara med henne snäppet mer än Fanny.. Tror faktiskt inte att lilla Fanny bryr sig så mycket just nu..
 
 
KRAM

Sjuklingar å så..

1 Läs mer >>
Har egentligen inte tid att sitta här vid datorn idag.. Men jag får så dåligt samvete när jag inte hinner skriva och hålla er uppdaterade om vad som händer..
 
Nåväl.. Kim har börjat om att jobba idag, så vi roar oss här hemma, Wilma är dock på dagis fram tills 13.30... De känns ändå ganska skönt.. :) Tänkte att jag skulle vara duktig och gå och hämta henne med vagnen då, och sedan promenera ner på byn för att handla lite inför middagen eller nått.. :)
 
Jag vet egentligen inte om det hänt så mycket dom senaste dagarna, vi har målat lite lister och satt upp diverse grejer runt om i utbyggnaden.. Har även målat ett låtsas fönster som Wilma ska ha i sitt rum..
 
Jag bjuder på lite bilder tills vidare..
 
 
 
 
Sen direkt jag får en liten stund över så ska jag börja måla denna nedan.. Den ska äntligen få bli vit.. :)
 
Den ska nog mest bli vit för att jag är så less på alla fläckar som inte går att få bort på ovansidan..
 
 
Nä, nu städa järnet innan lill skruttan vaknar igen.. För hon har självklart passat på att vara vaken och missnöjd ändå tills nu från de att jag lämnade Wilma..
Sånt är livet, planera aldrig något när du är förälder hemma med små barn.. :) Lätt blir det inte riktigt som man hade planerat.. Men, men..
 
KRAM

En snabbis!

0 Läs mer >>
Åhhh!! Jag har lyckats dra på mig någon typ av förkylning med halsont, huvudvärk och en kropp som känns som att den blivit påkörd av ett tåg eller nått.. Pjuh! De är helt sjukt hur ont man kan ha i kroppen ibland.. Men med lite alvedon i kroppen så försvinner det mesta, bara halsontet som jag känner av.. Och rör jag mig mycket upp och ner så kommer även huvudvärken smygandes..

Jag hade så två dagar förra veckan också, sen var det hips vips helt borta när jag vaknar morgonen efter..
 
På tal om vakna...
Det gick superbra att sova i vårt nya sovrum i natt.. Wilma ropade som vanligt lite tyst mamma, pappa, mamma, pappa... Så jag svarade henne att vi låg inne i sovrummet, men hon vågade inte gå in i rummet så Kim gick och hämtade henne.. :) Inte lätt att va liten..
 
 
Kim är åter igen duktig och lägger golv idag..
Sista golvet som ska läggas.. :) Sen är det bara lister och lite foder och sånt kvar innan det är HELT klart.. :)
Förutom dom där möblerna som jag pratade om tididgare.. :)
 
Nää.. vänta på att kaffe koka, sen göra nått nyttigt jag med..
Fanny har fått premiärbada idag, Det var inte en dag försent.. Sen har vi myst på en filt framför brasan hela morgonen..  :) Sedan storasyster farit på dagis då.. :)
 
KRAM
 

Överkörd av tåget?!

1 Läs mer >>
Guuuud så skönt!
Nu äntligen närmar det sig med stormsteg i våran utbyggnad..
Kan snart räkna sakerna som är kvar på en hand.. :) Tror att allt små fix och sånt kommer bli färdigt innan denna vecka är slut.. :)
Då är det bara att invänta den IKEA leverans med soffa och små-saker som kommer nästa onsdag.. Alltså den 20:e I LOVE IT!  Dock ringde jag IKEA idag och ville kompletera min beställning med bla. ett vitrinskåp, en bokhylla och ett skrivbord.. Men det gick inte, beställningen hade hunnit för långt i sin process, och därför fick jag göra en helt ny beställning som kommer ytterligare en vecka senare! Då blev jag arg! Va fasiken det är ju en hel vecka kvar innan beställningen ska anlända i Malå.. jaja, regler är väl regler..
 
I alla fall så ska vi premiär sova i vårt nya sovrum i natt..
Jag känner mig lite nervös då vi "öppnat" rummet först idag.. Så jag hoppas verkligen att Wilma vet vart hon ska i natt när hon vaknar.. Jag har försökt visa så gott jag kan, men eftersom att hon inte fått gå in där sedan vi tog upp hålet in dit så känns de som att hon fortfarande tror att hon inte ska få gå in där.. Min älskade tjej..
 
Här kommer lite bilder..
 
 
Min garderob fram tills onsdag är ikea påsarna och väskan som skymtar på var sin sida om byrån..
Att jag sedan också hade beställt det svarta med tanke på det gråa golvet som skulle in i vårt dåvarande sovrum så vet jag inte riktigt vad jag tycker om det.. Och gardinen i fönstret skulle jag också vilja ha mörkare.. Sen ska det upp endel grejer på väggarna, men jag måste först få den nya garderoben, för jag har inte riktigt bestämt vart den ska stå än.. :) Det bestämmer jag nog inte förns den kommer upp.. :)
Rummet var inte alls så stort som jag trodde, men egentligen.... varför ska man ha ett stort sovrum? Man sover ju ändå bara där.. :)
 
Sen har vi flyttat Wilmas rum till vårt gamla sovrum.. :)
Det är inte riktigt klart med möblering och sånt, men de får vi ta sen när allt lugnar ner sig med byggen och annat.. Vi har inte hunnit byta lampor mellan rummen heller.. Inte än..
 
 
 
Annars så är lillasyster rätt så snäll än.. Men hon "tjuv äter" vilket jag håller på att bli tokig på.. Hon äter i ca. 10 minuter och sedan somnar hon eller slutar äta, men hon VÄGRAR i sten att vakna eller fortsätta äta om hon nu väl är vaken... Sedan är hon ju lika hungrig på 1 timma igen.. Max 2 tim.
 
 
 
Wilma är lika snäll med henne än..
Vill gärna hålla flera gånger per dag.. (neeeej, den var tagen åt fel håll)
 
Nå mer orkar jag inte skriva, för nu ska jag göra kväll!
Ska bara sitta i soffan och njuta av en lugn stund.. En stund utan måsten eller byggen..
En stund med min älskade sambo som gör ett hästjobb med allt byggande och pysslande..
 
Men som sagt.. snart, mycket snart är vi klara med bygget och då ska vi bara njuta av all tid tillsammans, med både barn och vuxna.. jag längtar så det gör ont!
 
EJ REKOMENDATION, ombyggnationer under graviditet och spädbarnstid!
I alla fall inget stort som drar ut på tid, inget som gör att ni inte får sova i er egen säng!
(igår sov Kim på en madrass i Wilmas rum, och jag sov i gästrummet med Fanny)
 
 
KRAM
 

Premiär!

1 Läs mer >>
Den går om möjligt ännu snabbare nu när det är två små troll att hålla reda på, plus de där med att hinna med bygget.. :) Men nu är det NÄSTAN klart.. :) Ska bli så skönt att få komma sig in i ett riktigt sovrum, ett "riktigt" hus.. Utan kaos och ombyggnationer.. Ja, jag kan säga att jag riktigt längtar efter att det ska bli klart..
Det är alltid roligt att ha ett projekt, och se att saker och ting förändras, men nu har det hållit på så länge, nu håller jag faktiskt på att vara less.. Men, men.. de blir nog super när det blir klart.. :)
 

Fanny sköter sig fortfarande exemplariskt.. :) Kan inte klaga på nått faktiskt..
Än har vi endast behövt byta blöja eller ge henne mat för att hon ska vara nöjd, och det kan man ju som inte klaga på.. :) Mitt lilla hjärta.. :)
 
 
och Wilma fortsätter att vara snäll och ta hand om henne.. Och om hon inte vet vart hon är så blir hon orolig tills man visar vart hon är.. :) Tutten är också väldigt viktig att hålla reda på, och gärna ge henne.. :)
 
 
Igår roade jag mig lite med att sy några nya mössor..
Tanken var att Wilma skulle få en rosa med fordon på.. Men jag har tydligen mist min förmåga att mäta där också.. fasiken å! Gjorde 4st innan den sista tillslut blev något så när nära att hon skulle kunna ha den..
Eller den minsta var tänkt till Fanny, men den blev också förliten.. och nu håller jag på att ha slut tyg! Och tänker inte beställa mer heller.. Inte just nu i alla fall..
Den 4:e har Wilma på sig just nu där hon ligger och sover i vagnen, därför kom bara 3 med på bild..
 
Annars hade jag nog inte mer att säga just nu..
Var uppe i backen och skulle åka pulka igår en sväng, men det blåste så kallt att det blev en väldigt snabb sväng måste jag säga.
 
Jo just de.. Vi var upp på BVC igår..
Fanny har gått upp 450g på en vecka, och växt 2,5cm.. sjukt hur snabbt det går.. :)
Så hon gick igenom helt utan anmärkning.. :D
 
kramkram

Herregud så snabbt...

0 Läs mer >>
Kära "dagbok"
Jag tror att jag miste förmågan att baka samtidigt som vår älskade dotter föddes..
Har nu på 2 dagar bakat 5 sorters kakor, dock har jag fått slänga en sort (syltkakor) då dom inte gick att ta upp från papperet för att dom smulade sönder.. :( Mina nougatkakor blev krispiga och inte så där goda, mina mazariner går inte att få ur formarna (men det skiter jag i just nu) och jaa.. Chokladbollarna blev så stora att det blev hälften så många som det egentligen skulle bli.. Men, men.. nu är det så.. Jo just de, mina choklad/cocos kakor fick lite för mycket mjöl tror jag, och blev brända i kanterna så att jag fick kasta massor.. Men det blev ändå en proppfull burk,
Kakorna på första bilden är dom misslyckade som blev hockeyfika på kvällen igår.. :)
 
 
Hur går det med lillan då?
Jo, hur bra som helst än så länge.. Är lite ovan att ha henne så nära mig på nätterna än, så jag sover inte bäst.. Men det tar sig.. :) Natten mot igår sov Wilma i sin egen säng fram tills 04.30.. SKÖNT.. och Fanny sov i sin säng mellan 23.00-04.30 Kan säga att jag kände mig riktigt utvilad.. :)
 
Annars så tar Wilma hand om henne som att hon vore en docka, fast ändå verkar hon förstå att det är en levande sak.. :) Men hon är i alla fall super snäll med henne.. :)

 
 
I övrigt så går det framåt med utbyggnaden..
På måndag kommer han som ska koppla in elen, och i helgen blir nog resten med lister, tapeter och tak färsigt.. :) Vilket känns helt fantastiskt.. :) Då ska vi byta sovrum och sedan börja lägga golvet i sovrummet som vi har nu.. Har dock kopplat in joniseringsmaskinen (den som tar bort all lukt) igen.. För igår morse tyckte jag att det luktade mögel på ett annat ställe i sovrummet.. Men pappa trodde eventuellt att det kunde sitta i golvet, så vi ska testa köra maskinen några dagar igen så får vi se...
 
 
Nä, nu ska jag se sveriges mästerkock och njuta av lite egen tid med min sambo då båda barnen sover..
 
KRAM

Förlorat förmågan!?

3 Läs mer >>
Ja nu har vi varit hemma några dagar, och allt verkar flyta på..
Förutom de där med sömnen, men vaddå? Sova kan man göra sen... eller? :)
Lillan har skött sig bra, men storasyster har varit lite för nyfiken när hon vaknat för att komma över till oss på natten.. Då har hon fått syn på lillasyster och sedan härmat alla hennes rörelser och läten (för att då piggna till och inte vilja somna om) Men det är tur att vi är två.. Jag brukar tänka på de ibland.. Tänk dom som fixar allt själv, dom gör det riktigt bra! :)
 
Här kommer en liten sammanfattning av tiden på BB..
 
Det började med att jag fick värkar på måndag kväll, dock fattade jag inte att det var värkar, så jag gick och la mig redan vid 10.. Vaknade typ en gång i timmen tills runt 01.00.. då kom dom så tätt att jag inte hann somna om mellan.. Jag började klocka, och det var prick 8 minuter mellan varje värk.. Så lång jag ändå tills 02.00 då jag väckte Kim för att fråga vad jag skulle göra..
Jag ringde BB i Lycksele medans Kim inte riktigt fattade nått och fortfarande låg och sov..
Hon på BB ville att jag skulle klocka värkarna i 30 minuter till och sedan höra av mig.
Dom var fortfarande på 8 minuter när jag ringde tillbaka..
Så på grund av halkiga vägar och dylikt så bestämdes det att vi skulle åka in för en kontroll, så att vi inte skulle behöva tok köara om det skulle bli kris.. Så vi ringde Farmor som kom direkt, jag duschade och packade de sista i väskan, sedan åkte vi till Lycksele..
 
I bilen var det 5 min mellan värkarna och jag önskade bara att vi skulle vara framme..
 
Väl framme kring 05.30 fick jag göra ett CTG och en undersökning..
Värkarna kom med 6 minuters mellanrum och jag var öppen 2cm.
 
Jag fick tabletter mot värkarna då det inte riktigt var "riktiga värkar" som hon kallade något annat..
Vi fick ett rum att vila på, och vid 10 gjordes ett nytt CTG.. Värkarna hade nu minskat och kom med ca. 9 minuters mellanrum..
Dom visste inte riktigt vad vi skulle göra, skulle vi fara hem eller vänta? Ja, de blev i alla fall bestämt att vi skulle gå ner på stan en stund och sedan komma tillbaka och göra en ny undersökning på eftermiddagen..
 
Sagt och gjort.. Men redan vid 12 när vi satt och åt pizza så kom värkarna tätare igen, vi bestämde oss för att fara på Dollars, och sedan upp på BB..
 
Vid 2 gjordes ett nytt CTG, värkarna var tätare, men jag var fortfarande inte öppen mer än 2cm..
Barnmorskorna frågade om vi ville åka hem eller om vi ville avvakta..
....och eftersom det ändå är 9 mil så ville vi avvakta och se om det skulle hända något mer.. Vi blev erbjudna att stanna över natten, och att jag skulle få några tabletter som skulle slå ut alla värkar så att jag kunde sova..
Men det beslutet skulle vi ta senare, när det närmade sig sovdags..
 
 
Så vi väntade snällt på rummet..
Värkarna blev starkare och starkare, vid halv 5 bad jag om någon typ av smärtstillande för att jag hade så ont att jag grät vid varje värk.. Dom erbjöd mig bara tens (en typ av elstöt som man fäster på magen) och varm riskudde... Jag kände att jag blev arg för att jag inte fick någon hjälp! Eller det fick jag självklart, men jag ville ha något som skulle ta bort mina värkar.. (vilket inte barnmorskorna ville såklart)
En timma senare ringde jag på klockan igen för att säga att jag inte orkade mer.. jag hade SÅ ONT! Dom erbjöd mig att bada, så jag "fick väl lov att testa det erbjudandet då" Värkarna var så starka att jag fick använda svävare för att kunna gå..

Vattnet var jätte skönt, speciellt då man fick spola ännu varmare just när man fick en värk. :)
Efter ca. 40 minuter hjälpte ingenting längre och jag hade en barnmorska bredvid mig när jag skulle kliva upp.. Vilket tog mig ca. 10 minuter då det gjorde så jäkla ont hela tiden..
 
Jaja, in i förlossningssalen för att göra en undersökning och ett nytt CTG. Nu skulle vi bestämma om jag skulle få tabletterna som slog ut värkarna eller inte..
 
....och OOOOOPPPPPSSS!!!!
Plötsligt blev det fart på barnmorskan då jag var öppen 6cm och bebisen var påväg..
Hon frågade om jag ville ha Epidural, och ångrade sig ganska snabbt och sa att "ta den inte, för den kommer inte hinna hjälpa något innan bebisen är ute"
18.40 kollade jag på klockan och barnmorskan lovade mig då att "bebisen är snart ute" Jag minns att jag frågade henne om hon lovade, eftersom att sist sa dom också det, ungefär vid samma tidpunkt, men Wilma kom ju inte förns 01.58..
 
I alla fall så 55 minuter senare var våran älskade skatt ute.. :)
Kl. 19.35 föddes hon.. Vår lilla Fanny. :)  52m lång och 4050g
 
Behöver jag nämna att jag älskar fikat man får efter förlossningen.. :)
 
 
 
Efter vi hade fikat och vägning och mätning var gjord så gick jag och duschade!!! VA?! Helt underbart att känna sig som en människa efteråt.. :)
 
Onsdagen kom och Kim åkte hem..
Själv fick jag stanna tills fredagen, då man behövde vänta 48 timmar innan man gjorde det där PKU testet eller vad det hette.. :) Men det gick bra det också..
 
Nu är vi hemma, och storasyster verkar ta det med en klackspark.. :)
Hon matar henne och "leker" med henne som att hon alltid funnits där.. :)
 
 
Men vilken jätte Wilma blivit.. Det är helt sjukt hur stor hon känns vara.. :)
Hennes små fötter som jag tyckte var så små är ju hur stora som helst nu.. :)
Hon är även inne i en trotts igen! Usch vad less man kan bli när varenda grej ska vara ett projekt och en evig kamp! Men det går väl över det med snart.. :) Sen är hon ju världens goaste och snällaste när hon sätter den sidan till också.. :)
 

 
Så kan vi gå till något annat..
De dagar Kim var hemma utan mig så hann dom fixa massor i nya utbyggnaden.. :)
Både tak, lister och väggar är nu klara i vårt blivande sovrum.. :) Har även fått beställa en garderob från IKEA.. som blir bara MIN.. :) Min dröm har gått i uppfyllelse.. :) Jeeii.. :) Synd att den inte skulle levereras förns den 20/3.. men men..
 
Även Kims lilla rum är tapetserat och klart nu.. Eller tak och lister saknas..
Jag tror att det kommer bli toppen när soffan och någon tavla kommer upp.. :)
 
Annars hade jag inget mer för nu..
Det blev nog långt inlägg ändå.. :)
 
KRAM
 
 
 

En guldklimp rikare!

1 Läs mer >>
Idag väntar läkarundersökning för lill flickan min.. Efter den blir vi utskrivna. . :) så skönt..
Igår ringde Kim och jag fick prata med Wilma lite.. synd att det verkligen blev lite också, för jag började gråta floder! hjälp, trodde inte att man kunde sakna någon så mycket.. Men idag får jag äntligen träffa henne.. :)


Jag hade ju tänkt svänga om marknaden innan vi far hem, och köpa en sån där fin ballong till storasyster.. Men snön verkligen vräker ner, och jag är inte duktig på att köra i lycksele.. så hitta en parkering nära kan bli svårt, och jag måste dessutom bära lillan i bilbarnstolen..
Vi får se hur jag gör.

Ha en bra dag!


Kräksnö och hemgång.