0 Läs mer >>
Wilma min älskade skruttunge har kommit in i någon slags fas, trotts även kallat.. Ingenting är bra, allting är dåligt, eller allting är precis som hon inte vill att det ska vara, och gör man som hon vill så är det ändå inte bra.. Det är banne mig inte lätt att behaga denna unga dam just för tillfället..
Men, men det ska väl gå över det också så småningom.. :) Det är bara hålla ut och göra det bästa av situationen, hon får ju ge sig tillslut, men det är inte många grejer per dag som man gör utan diskussion eller tjafs..
Lunch och Middag tar minst 30 minuter för henne att äta, hon gör allt för att inte behöva sitta stilla, hon tar gärna av Fanny alla leksaker så att hon ska börja skrika, för då kan Wilma antingen sätta sig bredvid och skrika för att hon skriker, eller så kan hon flinandes gå därifrån och göra något annat istället... Pjuh!
 

Ja men som sagt, annars är hon ju helt super mysig.. :) På nätterna kan man vakna och hon ligger och kramar om en.. :) Och hon kan ju va en liten ängel på dagarna också, men hon har det lite jobbigt nu när ingenting är bra, och om hon kunde prata ordentligt så skulle säkert jag och Kim va världens sämsta föräldrar.. :)
 
 
För hos oss funkar det så att: Om vi ska äta middag och hon hela tiden ska ställa sig upp på stolen eller ta fannys grejer och sitta och flamsa, då plockar vi bort maten och hon får gå från bordet.. Vilket hon ju självklart blir ännu mer upprörd över, så börjar hon skrika och efter MÅNGA om och men så sitter hon tillslut vid bordet och äter upp sin mat.
 
De va de å de va de.. Nu är hon i alla fall på dagis och Fanny sover..
Själv sitter jag och drömmer mig bort om att man skulle få ha obegränsat med pengar för ett tag och bara beställa allt fint man vill ha, jag skulle tapetsera om i flera rum (tycker att jag valde för mycket vitt tidigare) Och nu skulle jag vilja ha någon färg, inte någon stark, men någon annan än vit. :)
 
 
 
 
 

JA, eller NEJ, eller?

2 Läs mer >>
Det var ett tag sedan sist, och ibland funderar jag på att lägga ner bloggen..
Ibland verkar det som att det bara blir tjafs om det jag skriver "hur kan man skriva det" Och jaa, jag skriver helt enkelt det jag känner för, och passar det inte så behöver ni inte läsa, och inte heller prata om det!

I alla fall så har vi nu börjat med Wilmas rum..
Kim har plockat bort golvet..
 
Pappa och Kim har sågat upp betonggolvet runt om rummet och plockat bort den där trälisten som utgav lukten.. (förhoppningsvis)
 
Nu står den där joniseringmaskinen där igen..Den som ska dra bort all lukt..
 
Så Wilmas leksaker bor nu mera i vårt så kallade datarum. (med Clintan)
 
Hon lekte då lika bra för det.. :)
 

Annars så har jag testat göra en smörgåstårta igen, blev så hemskt sugen, så vad passade inte bättre än att göra den i samband med hockey och bjuda hit några som kunde hjälpa oss att äta upp den.. :)
 
Innan vi åt den så hängde jag och barnen med Kim, Dan och Jens och spelade frisbeegolf (vet ej hur det stavas med discogolf är ett annat ord.) Så vi spenderade ca. 2 timmar med att gå runt runt dom där korgarna, jag kastade dock ingenting förns dom hade slutat..
 
I går jobabde dock Jens så jag lånade hans frisbeear och var med och "tävlade" :) så idag har jag varit och beställt mig en egen utrustning.. :) SUPERKUL!
Nedan ser ni den där galondressen som jag pratade om tidigare, den har kommit nu, och den är fortfarande lika bra.. :) I love it! Tyget till mössan beställde jag på rea, bara för att hon skulle ha en mössa som gick lite i lila i alla fall.. :)
 
Wilma och Fanny har snällt hängt med i vagnen, vi har dock försökt ha Wilma att springa bredvid så hon får springa av sig lite energi, men hon gillar vagnen, vilket också är bra.. :)
 
I lördags krattade vi lite igen.. :)
 
 
Nej, nu vaknade Fanny så nu ska jag gå och hämta henne, kanske måste väcka upp Wilma också.. :)
 
Ha de bäst!
 
Kram

Finally!

1 Läs mer >>
Igår fick jag en idé om att jag skulle sy en ugglekudde, ni vet en sån där fin som många verkar sy nu.. :) Men jag insåg snabbt att jag inte hade någon stoppning.. Så helt plötsligt slog det mig att man kanske kunde gåra någon slags tavla i stället.. :) Och sagt och gjort..
Jag började med att rita ett mönster på papper som jag senare klippte ut.. :)
 
För att Ugglorna skulle bli stadiga så använde jag en tunnare typ spånskiva som baksida.. Men det är inte en spånskiva utan en sån här baksida på typ skåp och garderober.. Jag får tacka svärfar Leif som fick oss att spara dom 4 baksidorna av vår ikea garderob som vi hade tänkt kasta eftersom att vi inte använde dom.. :)
 
För ett tag sedan köpte jag 4 kartor med tapeter.. Ni vet sånna stora pärmar som man tittar i när man ska köpa tapeter.. Jag köpte dom på tradera för en billig peng.. :)
Så klippte jag ut tapetbitar som jag tyckte passade ihop..
 
Resultatet blev 6st stora Ugglor.. 3 av dom fick bo i Wilmas rum då dom tar upp en stor del av hennes vita vägg.. :) Den stora är 46,5cm och den lilla är 35.5cm hög.. :)
 
Dom andra bor i gästrummet tills vidare.. :)
 
Jag känner att vårat hus eventuellt kommer bli fullt av ugglor, för dom va super kul att göra.. :) Skulle bara ha haft något bättre att klippa/såga ut dom med.. Igår använde jag min skeatör, och det känns i handen idag kan jag lova.. :)
 
 
Ja så var det med det.. :)
 
Hörs sen!
 

Söndagspyssel!

0 Läs mer >>
Igår kväll spenderade jag min kväll hos pappa med att stycka älgkött.. :) Jag och Kim beställde en halv kalv med pappas jaktlag, men istället var det en som ville sälja sin "lott" på älgköttet, så vi köpte det istället.. :) Men det var inte finstyckat utan endast grovstyckat.. Så då fick man lära sig nått nytt.. :)
Och idag tackar jag för 63 påsar älgfärs á 400gram och 27 stekbitar.. :) YES!

Det blev dock fullt i frysen då vi även har lånat ut endel av frysboxen till Kims farmor och farfars 8 godislådor fyllda med lingon.. :) Jaja, så kan det gå.. :) Tror dock att jag måste städa ur lite så att jag kommer kunna hitta något i framtiden.. :)
Idag ser det ut såhär i våran frysbox. :) Men som sagt, jag klagar inte.. :) Nu har jag älgkött förhoppningsvis ända tills nästa år då dom ska jaga.. :) Färsen brukar ju dock ta slut lite tidigare..
..
Annars har det nog inte hänt så mycket i helgen, vi har varit ute och krattat lite löv, men det hjläper som lite, 2 dagar senare är det lika mycket löv på gräsmattan igen.. Och MASSOR dras in i hallen.. Jaja, alla årstider har sina tjusningar.. eller? :)
 
Min älskade busunge Wilma "pratar" med morfar i telefonen typ varje dag..
"Gaka baba", "dä bäää" "hoho"   = Badar ankorna, vad gör fåren, och hundarna.
 
Idag bakar vi med trolldeg.. :)
 
Mer hade jag inte.
Så, ha de bäst!
 
Kram
 

Älgkött, JA tack! :)

0 Läs mer >>
Igår följde jag min pappa på älgjakt..
Och gud så rogivande.. :) Jag måste nog följa med fler gånger.. :) Jag tycker att det är super mysigt att sitta i skogen och bara lyssna på allt vad den har att erbjuda, även att det då kan bli spännande med en hund som kanske plötsligt dyker upp en bit ifrån en med ett skall, då vet man att det närsomhelst kan komma en älg från buskarna.. :) Ja de är livet det.. :) Inte för att jag själv skulle vilja skjuta, men det är kul att följa med.. :) Jag skulle lätt kunna ta ledigt en vecka och följa med på älgjakt.. :) Speciellt om det är fint väder som igår.. :)
Det blev i alla fall en älg som sköts.. :)
 
 
 
Kim jobbar hela den här helgen.. Så jag och barnen får roa oss på egen hand..
Och imorgon börjar Skellefteå AIK om att spela hockey påriktigt..
Vi får helt enklet se vad som händer..
 
Jag kunde även inte låta bli att klicka hem en höst och vår dress till Wilma.. Den var på extrapris.. från 799:- till 549:- Hon har haft en sedan tidigare men håller på att växa ur den, så därför blev det bara så.. :) Den gamla har hon kunnat ha sedan hon just hade fyllt 1 år.. :) Så det är ju super.. :) Tidigare hade hon en rosa, så nu testar vi en lila.. :) Dom är helt fantastisk bra både på hösten och våren, Eftersom att dom är gjorda med galontyg så slipper man tjorva med täckbyxor/tunn overall och galonkläder på det..

Dom är helt fantastisk bra både på hösten och våren, Eftersom att dom är gjorda med galontyg så slipper man tjorva med täckbyxor/tunn overall och galonkläder på det.. Dom kan användas i alla väder.. :)
 
Nä, nu ska min kära sambo träna så jag ska ta hand om mina underbara barn.. :)
 
KRAM
 

En stund för sig själ...

0 Läs mer >>
Hjälp så lat jag blev... Eller nja, ja lite kanske.. Men jag blev mer sugen på att söka efter sängar till Wilma på datorn än att ta hand om tvätten.. Tvätten kan jag ta hand om när alla maskiner tvättat färdigt.. :)
 
Jag sökte i alla fall efter en "riktig" säng som hon ska få när hennes rum blir klart.. Hittar så många fina, men väldigt få i normal storlek, de flesta är 140*80.. Det räcker väl visserligen ett tag, men något jag stör mig på är att det inte verkar finnas en normalstor säng med skyddsbräda så hon inte ramlar ner på golvet.. Eller jo, jag hittar en, men den kostar 4990:- utan madrass.. Och det var jag inte sugen på att lägga ut..
 
Tillslut hamnade jag på en sida, och jag har hittat mitt drömkök som jag vill att Wilma ska ha i sitt rum, det kommer dock aldrig att slå in eftersom att det kostar 3999:- vilket är way way too much!
 
 
Detta skulle också duga, och det kostar ju "BARA" 2999:-
 
Nej men som sagt...
Det är ju kul att drömma i alla fall.. Det finns så mycket som jag skulle vilja ha.. :)
 

Nä, de var bara de.. :)
 
 
 
 

Datorn tog över..

0 Läs mer >>
Inte riktigt, men istället för att äta godis så blir jag super sugen på kaffe med mjölk i.. Det är ju ändå ganska ok kan jag tycka.. :) Men jag dricker ju desto mer kaffe i stället.. :)
 
Igår började vi undra om Wilma blev rädd för boken vi läste för henne, så vi testade att gömma bort den och hon fick välja en annan.. och hör och häpna så somnade hon typ direkt. :) Hon vaknade ju dock några timmar senare och kom till oss, men det är ju som vanligt.. :)
Den "hemska" boken är Karius och Baktus, hon har velat läsa den varje kväll i en vecka nu, Jag vet inte om det var anledningen, men varje kväll då vi ska borsta tänderna pekar hon på tänderna och säger "kom" vilket betyder att karius och baktus kommer om hon inte borstar tänderna, och vi håller ju med men säger att dom inte kommer om hon borstar tänderna.. Men kanske är hon rädd att dom ska komma ändå..?
 
 
 
Den andra lill skrutten har blivit förkyld, så förmodligen var det därför hon var vaken typ halva natten förra natten.. I natt har hon sovit bättre, efter både alvedon och näsdroppar igår.. :) Men stackarn hostar och snörvlar..
 
 
Wilma är på dagis idag också, vilket hon tycker är jätte roligt.. :) Hon springer iväg direkt man fått en kram av henne.. :) Och då känns det så bra att lämna henne där.. :)
 
Å hör och häpna, nu har jag bara två veckor kvar innan jag börjar om att jobba.. :) Lite pirrigt är det nog allt..:) Hur ska jag minnas allt jag hade lärt mig? :) På hotellet hade jag ju jobbat i typ 4 år innan jag blev mammaledig, och där hade jag nästan glömt endel saker också.. :) Inte riktigt, men det är väl så att det tar ju alltid en liten stund innan man sätter sig in i rutinerna igen.. :)
 

Nej, nu fick jag en skrikis i gåstolen, så nu ska hon få sova en stund medans jag tar hand om lite tvätt och städar undan endel.. :)
 
KRAM
 
 

Kaffedarr..

1 Läs mer >>
Jahapp.. tråkigt men tydligen sant och behövligt!
Wilmas fina rum ska än igen tas upp och göras om..
Igår hade vi Anticimex på besök och hon kände mögel lukt direkt hon kom in genom ytterdörren! :( Hon tog 3 prover i golvet men hittade ingen fukt (vilket vi är lättade för)
 
Däremot tyckte hon att det luktade väldigt starkt i Wilmas rum, så hennes råd var att inte låta Wilma sova där förns vi har tagit upp golvet och tagi ut en ram av trä som ligger runt hela golvet.. Det var den som pappa och Kim tog bort innan vi la nytt golv, men dom tog inte upp hela "ramen"
 
, utan endast där dom såg de där vita pulvret som verkade vara någon slags mögel..
 
Så från och med igår sover Wilma i Kims spelrum..
 
Eller för att vara ärlig så gör hon inte ens det, hon sover mellan oss..
För det är nämligen såhär..
Två nätter i rad efter att vi har läst en saga för henne så har hon legat tyst i typ 5-10 minuter och man väntar på att hon ska somna, men mitt i allt så börjar hon tok snyfta och krokodil-tårarna rinner nerför kinderna.. Men hon säger ingenting.. Vad ska man göra? Igår kramade ja om henne och frågade vad det var.. Det jobbiga var att hon sa något som jag inte förstod vad hon menade åsså började hon gråta ännu mer.. Så frågade jag om hon var rädd att jag skulle lämna henne, då svarade hon "ja" åsså kramade hon om mig hårt.. Så efter att jag hållit om henne en stund så somnade hon, men vaknade direkt jag rörde på mig, så dessa två kvällar har hon fått sitta i soffan hos oss, men utan att leka eller busa...
Ja vad gör man, är det någon som har varit med om det och har någon idé? Förmodligen är det väl bara någon fas som kommer att gå över snart.. hoppas jag i alla fall..
Älskade barn!
 
För att sedan gå över till våran andra trollunge så sover hon just nu som en skrutt!
I natt vaknade hon 02.30 (för att stiga upp) då hade hon redan vänt och vridit på sig ca. 30min. Men självklart fick Kim larm just kring halv 3 i natt, och då passade hon på att vilja stiga upp, och hon skrek så mycket att Wilma vaknade och inte ville ligga kvar i sängen, så jag fick snällt stå i sovrummet och försöka tysta och söva om Fanny, men ca 1,5 timma senare så somnade hon äntligen, synd bara att jag hade hunnit piggna till då och inte kunde somna om direkt.. Till saken hör även att hon somnade i min famn och inte gick att lägga ner, så jag fick försöka sova sittandes i sängen.. Till slut gick det, men inte var jag pigg när hon vaknade 06.15 för att göra mogron på nytt!
Än en gång, välkommen till mammavärlden Anneli!
>Men jag klagar inte, för jag älskar mina barn över allt annat!<
 
I helgen hälsade vi på min gamla chef och hans fru i rajastrand..
Helgen bjöd på massor med god mat, fint väder och trevligt sällskap.. :)
Wilma har även ätit blåbär så hon var på "toa" 4 gånger igår.. :) Var av en gång på pottan.. Jag såg att hon gick in dit, men jag brydde mig inte så mycket, för man hör ju om hon kissar (då börjar pottan spela) Men den började inte spela, så tillslut kom hon ut i hallen med byxorna och blöjan nere vid fotknölen, så ropade hon "mamma" samtidigt som hon höll för näsan och pekade in på toan.. :) Duktiga tjej! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja de var det..
Sen vet jag inte om det har hänt så mycket mer..
Jo just det, jag har för femtioelfte gången börjat mitt nya liv i veckan..
Igår gjorde jag blomkål och broccoli mos i stället för potatismos.. :) och portionen var lite mindre än vanligt.. :) Sen fick jag även världens bästa present av Kim..
Han köpte nya löparskor till mig, så nu jäklar ska jag komma igång igen..
 
Så jag invigde dom redan igår, dock inte med löpning men med en promenad..
 
Wilma såg på när jag tog kort på mina skor, så hon ville att jag skulle ta kort på hennes skor också.. :)
Sina Dora foppisar som hon fick av farmor.. Kanske världens stoltaste tjej.. :)
 
 
Nej, nu är det snart dax att väcka Fanny för att gå och hämta Wilma på dagis.. :)

Vi ska även hämta ut Wilmas overall och mössor och det som har kommit idag.. :)
 
Ha de så bäst!
 

Here we go again!

0 Läs mer >>
Jahapp, så var det beställt.. Och eftersom att jag just idag inte hade någon lust att sy några mer mössor i vinter så beställde vi hela kittet, allt utom skor..
 
 
 
Så nu återstår det att se hur det passar och hur det håller varmt.. Men även vantarna hade fått bra betyg.. Så nu håller vi tummarna.. :) Sen har vi ju en didriksson dress (jacka och byxa) som Wilma fick av Jill i våras/vintras.. :) Så de kommer bli toppen.. :)
 
Kim har kommit hem idag.. :) och brun va han också.. Jag blev såå sugen på att åka iväg jag med.. :) Men det får allt vänta tills våren.. :) Jag bjuder på två bilder från hans resa, inte ser det väll härligt ut, eller? :)
 
 
 
 
Nejsi, nu ska jag ligga raklång i soffan och invänta idol som börjar om en halvtimma.. :)
Usch vad lat jag är!! Måste verkligen ta tag i mitt liv snart känner jag..
 
Kraam
 

Reima ALL OVER!